Realtek 8852BE'den Intel AX200'e geçişten sonra ortaya çıkan farklar

Makaleler
13
Yer
Bolu Dağı Tüneli
Esenlikler.

Lenovo LOQ 15IRX9'larda TR'de standart olarak RTL8852BE ile geliyor. Bu kart da bazı modemlerde mi diyeyim, yoksa eski nesil Wi-Fi nesillerinde mi diyeyim artık bilemedim, Wi-Fi 4'de kabız çalışan bir kart. Böyle güçlü cihazlara böyle stabil olmayan kartlar kullanmaları üzücü. Zira Monster'ların bile bazıları Intel Wi-Fi kartıyla geliyor. Dışardaki modemlerde sorun yok ancak evimdeki modemde yakınında olmadığım zaman rezalet sonuçlar alıyordum. Asus, Lenovo ve HP'nin üst donanımlı modellerinde bu kart olmamalı artık.

En sonunda sürücü ayarlarından 5GHz'yi kapattığımda hız artıyordu ancak o da belirli ve kısmi süreliğine, Wi-Fi kartına Windows üzerinden sıfırlama yaptığınızda da birkaç gün sonra bu durum ortaya çıkıyordu. Bu da hakkında açtığım konu ;

Kart iyice kendinden soğuttu ve artık değişme kararı almıştım. Bir kart sipariş ettim ve çok kısa sürede montajını yaptım, temsili olarak kartın bulunduğu bölgeyi de göstereyim. Attığım fotoğrafta cihazın RAM'leri yok, orada üstünde koruma ve soğutmaya yararlı metal blok var. Bataryadaki boşluk da 80Wh bataryalar için, çok güzel bir olay bu gelecekte batarya değişmek isteyenler için. Kapağı sökerken dikkat edin zira termal yastıklar var kapakta, onları sökmek istemezsiniz. Bu arada değişeli bir zaman oluyor ama yine de hakkında yabancı konular varken burada da Türkçe olarak olmasını istedim.

Intel AX200'e geçtikten sonra aldığım değer ise çok çok daha iyiydi ve şu an daha fazla trafik var internette. Değer harika, internet paketi 50 Mbps çünkü.

AX200 fikri de Legion cihazlardan geldi, @gen2 hocamın Legion'undan görmüştüm ve ona performansını sormuştum. Zaten alınabilecek en iyi kartlardan biri üretiminden bir vakit geçse de hala.

Eğer siz de Realtek marka bir ağ kartı kullanıp düşük internet hızından ve gecikme değerinden muzdarip iseniz Intel AX ailesine geçmenizi öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı durumdan muzdariptim 2 ay önce ax200 kart ile değiştirdim o günden bu zamana kadar hiçbir sıkıntı olmadı . Wifi 6 modemim var çok stabil çalışıyor .

Hayirli olsun sorununun cozulmesine sevindim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…