Redmi Note 10 Pro ekran sorunu

ksqdev

Başarılı
Yer
Kastamonu
Cihazım Redmi Note 10 Pro (Max / sweetin)
Telefonun SIM slotunu çıkarmak SIM iğnesi olmadan çok zordu. SIM iğnesi olmadığı için normal iğneyle denemiştim. Telefon önceden iğneyle SIM slotunu çıkarmaya çalışırken ya kapanır ya da reboot atardı. Şimdi işler daha da kötüleşti; ekran 2 kez komple gitti, sadece şarja takınca aldığı güce göre ekranı çalıştırıyor (bilgisayardan şarj etmeye çalıştığımda sadece kilit ekranını görebiliyorum, Samsung orijinal adaptöre bağlayınca telefonu istediğim gibi kullanabiliyorum). İğneyi derinlere sokup çıkarıp birkaç elleşme yapınca düzeltmiştim ama dün yani 10 Nisanda denediğimde elimi elektrik çarpar gibi oldu, yaktı da. Daha sonra ekran önceki gibi yine gitti ama bu sefer hiç düzeltemedim.
Elektrik çarpmasından sonra telefonda başka bir sorun olduğunu düşündüm ve kapağı söküp anakartı vb. yerinden çıkardım. Anakartta anakart kafesi denilen metal parça yoktu, arkasını çevirdiğimde SIM slotunun olduğu yerde de başka bir sorun göremedim.
Şu an telefonun durumu şu:
Telefon şarja falan takılı değilken, splash ekranında 2,5 saniye durup siyah ekran oluyor ama cihaz arkada açılmaya devam ediyor. TWRP / OrangeFox Recovery'de de aynı şey yaşanıyor; siyah ekran.
Telefon açıksa telefonun ekranını kapatıp yani telefonu kilitleyip şarja takmak gerekiyor. Böylece ekran her zaman olmasa da 2. 3. deneyişte açılıyor ve çok üstünde oynamadıkça kapanmıyor.
Düzeltmek için şunları denedim: Flex'leri söküp geri taktım, görüntü & batarya ve yanındaki ekran flexine ağır baskı uyguladım (aynısını ekrana da uygulamıştım), kısa devre yaptırdım, flexlerin takıldığı yerlere falan üfledim, SIM slotunun olduğu yere katlanmış kağıt sıkıştırdım ancak herhangi bir sonuç maalesef yok. Sorun anakartta mı yoksa altboard kısmında mı anlayamadım.
SIM slotuna bastırınca ancak ekrandaki çizgiler gidiyordu, ekranda çalışıyormuş gibi yapıyordu. SIM slotu kırılmış olabilir mi acaba içten?
Ne yaptıysam ne ettiysem çözemedim bu telefonu. Zaten telefonu açtığımda vidaların bazıları da yoktu, iyice içine etmişler önceden esnaflar. Son çare sizlerin fikrini almak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu kısım zarar görmüş gibi.

Yüksek düzeyde ışıklandırmaya ve olabildiğince net bir görüntüye sahip bir fotoğrafını paylaşır mısınız buranın?

Cihaz daha önce donanımsal müdahale görmüş zaten belli. Toplu iğne ile yapacağım derken entegreleri kısa devre yaptırdın büyük ihtimal ki görüyorum ki entegreler, dirençler yerinden oynamış gibi sanki yerlerinde değil. Bu durumda senin yapabileceğin hiçbir şey kalmamış.

Güvenebileceğin bir telefoncuya/teknik servise vermen iyi olur.

Aşınma yapmış ve dirençler zarar görmüş/yerlerinden oynamış.

Fark edersen dirençler eksik veya yerlerinden oynamış. İşaretlediğim yer ekran ışık entegresi. Büyük ihtimal zarar görmüş.

Eki Görüntüle 240066

Fark edersen dirençler eksik veya yerlerinden oynamış. İşaretlediğim yer ekran ışık entegresi. Büyük ihtimal zarar görmüş.
Evet sanırsam öyle, çünkü anakarta o işaretlediğin yerin olduğu kısma basınç uygulayınca kısa süreliğine ekran geliyor. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…