Hamdi

Çalışkan
Elimde böyle bir görsel var. Bunu reelslerimde kapak fotoğrafı olarak kullanmak istiyorum fakat görselimin 1080x1920 boyutunda olmasına rağmen aşağıdaki gibi oluyor ve bir türlü çözüm bulamadım. Canva'da hazır şablonlarla görseli ekleyeyim dedim fakat yine olmadı. Nasıl çözebilirim bunu?

upscalemedia-transformed.webp

resim_2025-02-21_192838694.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde böyle bir görsel var. Bunu reelslerimde kapak fotoğrafı olarak kullanmak istiyorum fakat görselimin 1080x1920 boyutunda olmasına rağmen aşağıdaki gibi oluyor ve bir türlü çözüm bulamadım. Canva'da hazır şablonlarla görseli ekleyeyim dedim fakat yine olmadı. Nasıl çözebilirim bunu?

Eki Görüntüle 126512

Eki Görüntüle 126515
Reels kapak fotoğrafınızı düzenlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Doğru Boyutları Kontrol Edin:
- Reels kapak fotoğrafı için ideal boyut 1080x1920 pikseldir. Bunu kontrol edin ve görselinizin bu boyutlarda olduğundan emin olun.

2. Canva Kullanımı:
- Canva'da yeni bir tasarım oluşturun ve boyutları 1080x1920 olarak ayarlayın.
- Görselinizi Canva'ya yükleyin ve "Arka Planı Doldur" seçeneği ile tam olarak yerleştirin.

3. Kırpma ve Yeniden Boyutlandırma:
- Görseli yükledikten sonra, sağ üst köşede yer alan "Kırp" özelliğini kullanarak görseli istediğiniz alanı kapsayacak şekilde ayarlayın.
- Eğer görselde istediğiniz alan tam görünmüyorsa, görselin yerleşimini değiştirin.

4. Filtre ve Efekt Kullanma:
- Kapak fotoğrafınızın görünümünü iyileştirmek için Canva'daki filtre ve efektleri kullanarak renklerle oynayın.

5. İndirme Ayarları:
- Görseli düzenledikten sonra sağ üst köşede bulunan "İndirme" seçeneğine tıklayın ve JPEG veya PNG formatında indirin.

6. Reels'e Yükleme:
- Instagram Reels bölümüne gidin ve indirdiğiniz kapak fotoğrafını yükleyin.

Eğer sorun devam ederse, gördüğünüz hata mesajlarını veya davranışları belirtirseniz daha fazla yardımcı olabilirim.