Reflow/fırınlama yaptığınız ekran kartı kaç gün dayandı?

Xbox 360E 15

Üstün
Merhabalar, bozulan ekran kartınızı reflow ya da fırınlama yaparak sizi kaç gün götürdü merak ediyorum. Benim ise bir tane başıma gelmişti. Birkaç yıl önce bozuk R9 280 almıştım. Kart resmen çamur içindeydi. Zar zor görüntü alabilmiştim ve maalesef chipset arızalıydı. Forumlarda araştırma yaparken fırınlama yöntemi gördüm. Riskli iş olduğunu ve kısa süreli olacağı söylüyorlardı. Kaybedeceğim bir şey olmadığı için denedim. Evet, görüntü geldi, sorun çözülmüş. Ne zaman patlar diye düşünürken kart fazla bakım görmeden 2 yıl yaşadı. Sonra öldü, bir daha fırınlama yaparken kazayla ekran kartını pişirdim. Şimdi ise dejavu yaşıyorum diğer R9 280 ile. Umarım bu da uzun süre dayanır, biraz UV yaparak ömrünü uzatmaya çalışacağım.

UV işe yarar mı bilmem ama ısıl döngülerin şiddeti ve miktarı ne kadar artarsa ömrü o kadar az olur.

UV işe yarar mı bilmem ama bir ısıl döngülerin şiddeti ve miktarı ne kadar artarsa ömrü o kadar az olur.
UV da bunun için hocam. Kartın gücünü bir miktar kısıp sıcaklığı düşürmek. İlk başta fırınlama yaptığım R9 280 için ise öküz gibi kullanmıştım, ne bakım yaptım ne bir şey. 2 sene iyi dayandı.

Voltajı kıstıktan sonra güç limitlerini de bir miktar kısmayı unutma aynı gücü çekip yine aynı sıcaklığa çıkar yoksa.

Bende zamanında Radeon R7 265 vardı. 6 Ay boyunca dayanmıştı sonra çalışmadı bir daha. Şansa bakıyor biraz, 3 ayda dayanabilir 8 ay da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…