741

Becerikli
Çok sevdiğim bir renk paletiyle sitemi güncelledim. Bu esnada kullandığım kapak fotoğraflarını ve sitenin tasarımında birtakım değişiklikler yaptım. 19 Mayıs 2024 tarihinde sitemi yeni haliyle açacağım. Bir ton değişiklik yaptım ve tanıdığım kişi tasarım iyi gözükse de telif yiyebileceğimi söyledi. Nedenini sorduğumda ise 2023 seçimleri gibi tasarım yapmışsın gibi bir şey dedi. Örnek amaçlı aşağıya bir tasarım örneği koyuyorum. Bu arada herhangi bir kısıtlama ya da telif hakkı bulamadım. Belki de gözümden kaçmıştır. Sizce bu gibi bir durumda telif yeme olasılığım var mı? Renklerin ve bir yazının altına kırmızı paralelkenar eklemek telif hakkı ya da herhangi bir yasal sürece neden olmasın isterim.

1714413911545.webp

Hiç sanmıyorum, sonuçta 2023 seçim afişinin renk paletleri yani oturup koca devlet "renkler benziyor" diye sana telif atmaz herhalde. Belirli bir markanın tasarımını kopyalayıp o marka ile aynı alanda yarışsaydın belki sorun olurdu, ama bunda hiç olmaz.

Hiç sanmıyorum, sonuçta 2023 seçim afişinin renk paletleri yani oturup koca devlet "renkler benziyor" diye sana telif atmaz herhalde. Belirli bir markanın tasarımını kopyalayıp o marka ile aynı alanda yarışsaydın belki sorun olurdu, ama bunda hiç olmaz.
Tamamen kendi yapımım olan bir logom var. Buradaki şeyi slogan olarak kullanıyorum. Gene de emin olmak istedim. Araştırdığımda da bulamadım.

Tamamen kendi yapımım olan bir logom var. Buradaki şeyi slogan olarak kullanıyorum. Gene de emin olmak istedim. Araştırdığımda da bulamadım.
Dediğim gibi bence sorun olmaz, bu gibi işlerde aynı alanda yarışmak gibi şeyler de etken, ayrıca seçim çalışmasının afişine gerçekten çok benzer, içini rahatlatmak istiyorsan tasarımcıyı bulup iletişime geçebilir veya daha farklı bir tasarım deneyebilirsin, özgün olmak iyidir. :)