Check Engine

Becerikli
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba, bana pahalı gelen oyunları repack sitelerinden korsan oynuyorum ve repack işlemi yapıyor doğal olarak, mesela RDR2 110 GB, yaklaşık 1.5 saat repack işlemi yapacak bu işlem sizce diskin ve RAM'in ömrünü zamanla kısaltır mı? Donanımsal zarar verir mi?

O donanımlara boş boş yatsın diye para vermediniz. Böyle en ufak şeyi bile düşünerek hareket ederseniz, aynı mantıkla RDR2 de oynamayın. Paketten çıkarım işleminden daha çok yüke sokacak çünkü sistemi.

Arada sırada gerekli bakımını yaptığınız sürece, parçalar anormal sıcaklıklara ulaşmadığı sürece problem yok. Keza Steam'den oyun indirirken de paketten çıkarma işlemi yapılıyor. Steam'den yüksek boyutlu bir şey indirerek kendiniz test edebilirsiniz. Sadece internet kullanmıyor. Aynı zamanda CPU ve disk kullanımı da artıyor.

Son düzenleme:
O donanımlara boş boş yatsın diye para vermediniz. Böyle en ufak şeyi bile düşünerek hareket ederseniz, aynı mantıkla RDR2 de oynamayın. Paketten çıkarım işleminden daha çok yüke sokacak çünkü sistemi.

Arada sırada gerekli bakımını yaptığınız sürece, parçalar anormal sıcaklıklara ulaşmadığı sürece problem yok. Keza Steam'den oyun indirirken de paketten çıkarma işlemi yapılıyor. Steam'den yüksek boyutlu bir şey indirerek kendiniz test edebilirsiniz. Sadece internet kullanmıyor. Aynı zamanda CPU ve disk kullanımı da artıyor.
Anladım hocam, donanımsal zarar verecek türde hasar bırakmaz öyleyse. Zaten her gün repack işlemi yaptırmıyorum cihaza.

Steamrip de mi aynı işi yapıyor birde, winrar ile klasöre ayıklıyoruz ya.

@Check Engine, SteamRIP'e tam olarak aynı şey denemez ama evet, o da arşivden klasöre ayıklarken bir miktar kaynak kullanıyor. Ama bu repack kurulumu kadar uzun sürmüyor.

Dediğim gibi, parçalar anormal sıcaklıklara ulaşmadığı sürece donanımsal bir hasar görmezler. Bu parçalar öyle en ufak yükle ölecek kadar dandik değiller. Zaten bu koşullar altında sağlam bir şekilde çalışacak şekilde üretiliyorlar.

Oyun zaten Epic'de 500 lira, korsan ile uğraşma derim. Evet uzun vade de zarar verir, diskin kalitesine göre de değişir.

İleride alacağım zaten de hiç denemedim şu anda pek nakit param yok denemek istiyorum. Zaten son 3 yıldır güvenli repack sitelerini kullanıyorum beni zorlayan bir tarafı olmadı ne hesaplarım çalındı ne de başıma bir şey geldi.

@Check Engine, kullandıkları işletim sistemi, tarayıcılar, arama motoru vs. abarttıkları korsan oyundan daha fazla kişisel veri çekiyor farkında değiller. :)
Kesinlikle, deli gibi verilerimizi satıyorlar bilgi çekiyorlar asıl güvendiğimiz platformlar güvenli değil.

@Check Engine, kullandıkları işletim sistemi, tarayıcılar, arama motoru vs. abarttıkları korsan oyundan daha fazla kişisel veri çekiyor farkında değiller. :)
Hocam şimdi oyunu kurdum 1 saat civarı sürdü toplam RDR2 kurulumu sisteme. Denemek için oynadım 30 dakika çok güzel akıyor 500 liramda cebimde kaldı mis.

Son düzenleme: