Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. 2024'ün sonunda Resident Evil 2 Remake'i Assisted modda hem Claire A hem de Leon B olarak bitirdim. Daha sonra birkaç gün önce Standard modda Claire A ve Leon B'yi S rank alarak bitirdim. Yani Resident Evil 2'yi bitirdim ve hikayesinde ne olup bittiğini biliyorum. Bu konu Resident Evil 2'yi oynamak istemeyip direkt Resident Evil 4'ü oynamayı düşünenler için açılmıştır.

Resident Evil 2 oynanmadan Resident Evil 4 oynanır mı? Yoksa önce RE2 mi oynanmalı?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. 2024'ün sonunda Resident Evil 2 Remake'i Assisted modda hem Claire A hem de Leon B olarak bitirdim. Daha sonra birkaç gün önce Standard modda Claire A ve Leon B'yi S rank alarak bitirdim. Yani Resident Evil 2'yi bitirdim ve hikayesinde ne olup bittiğini biliyorum. Bu konu Resident Evil 2'yi oynamak istemeyip direkt Resident Evil 4'ü oynamayıp düşünenler için açılmıştır.

Resident Evil 2 oynanmadan Resident Evil 4 oynanır mı? Yoksa önce RE2 mi oynanmalı?
Oyunlar arasındaki bağlantılar yalnızca karakterler olduğu için sıkıntı olacağını pek sanmıyorum. Şahsen Resident Evil 4 (Klasik) oynadığımda RE 2 hakkında bir bilgim yoktu, ancak 5-10 dakikalık bir araştırmayla konuya hakim olabiliyorsun. Zaten o yüzden Resident Evil 2 formülünü beğenmeyip Resident Evil 4 oynamak isteyenlerin sıkıntı çekeceğini pek sanmıyorum. Ayrıca geçen hafta Resident Evil 2'yi baştan sona bitirdim ve dediğim gibi, Resident Evil 4'e olan bakış açımı gram değiştirmedi. İki oyun arasında birazcık ani bir geçiş yaşandığını düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar. 2024'ün sonunda Resident Evil 2 Remake'i Assisted modda hem Claire A hem de Leon B olarak bitirdim. Daha sonra birkaç gün önce Standard modda Claire A ve Leon B'yi S rank alarak bitirdim. Yani Resident Evil 2'yi bitirdim ve hikayesinde ne olup bittiğini biliyorum. Bu konu Resident Evil 2'yi oynamak istemeyip direkt Resident Evil 4'ü oynamayı düşünenler için açılmıştır.

Oynanır RE2 tekmeyle kırması gereken kapıyı 20 saat anahtar aratan gereksiz bir oyun. Oyunun mantığı anahtar ve şifre kurma üzerine kurulmuş bir bulmaca oyunu, etraftaki zombilerde sen bulmacayı çözmekte zorlan diye sana saldırıyor bu kadar. Zeka oyunu yani korku oyunu değil.

Oynanır RE2 tekmeyle kırması gereken kapıyı 20 saat anahtar aratan gereksiz bir oyun. Oyunun mantığı anahtar ve şifre kurma üzerine kurulmuş bir bulmaca oyunu, etraftaki zombilerde sen bulmacayı çözmekte zorlan diye sana saldırıyor bu kadar. Zeka oyunu yani korku oyunu değil.
Mr. X ortaya çıktıktan sonra bir tık korku unsuru oluşturuyor. Onun dışında benim en korktuğum Resident Evil oyunu 7. oyundur. Özellikle evin içinde Jack Baker'dan kaçarken bayağı gerildiğimi hatırlıyorum.

Mr. X ortaya çıktıktan sonra bir tık korku unsuru oluşturuyor. Onun dışında benim en korktuğum Resident Evil oyunu 7. oyundur. Özellikle evin içinde Jack Baker'dan kaçarken bayağı gerildiğimi hatırlıyorum.
Mr X ve jack baker da dediğim yoruma uyuyor, adamlar hikayeyi sürüklemek yerine seni oyalıyor mapte. Bana göre oyunun mantığı komple değiştirilmeli, Last of us ve callisto protocol gibi sürükleyici ve dolu bir içerik çıkarması lazım bu serinin.

Resident Evil 2 ile Resident Evil 4 arasındaki tek bağlantı Leon S. Kennedy'in Racoon City felaketinden kaçmış olması ve ajan olarak yetiştirilmesi. Belki Ada Wong'u nereden tanıyor vs. gibi sorulara yanıt bulabilirsiniz ama önemli değil.

Resident Evil evreni sandığınız kadar geniş bir evren değil maalesef. Özellikle Resident Evil 4 gibi aksiyonu taş gibi bir oyun varken en son düşüneceğiniz şey senaryo olacaktır. Resident Evil 4 Remake oynamadım ama orijinal versiyonunda yapımcılar dahil senaryoyu sallayan yoktur. Bir bakmışsınız olaylar olmuş? Neden olmuş? Olmuş işte... Oynanış bakımından bile ayrı oyunlar. Re2'de mermi hesabı yaparken Leon Re4'te en son tekme atıyordu köylü ahaliye...