The Semih

Uzman
Makaleler
1
Merak eden arkadaşlar için statik sahne üzerinde test yaptım. Oyun yeni çıktığı için programlarda gecikme değerleri N/A olarak gözüküyor, bu yüzden değerleri tam göremiyorum. Fakat şunu söyleyebilirim: Frame Generation 4X modunda herhangi bir görüntü hatasına rastlamadım. Normalde benim testlerimde 2X kusursuz çalışırdı ama bu oyun, Frame Generation 4X'in en iyi çalıştığı oyun oldu. Gecikme değerleri görünmese de inanın bana hiç rahatsız etmiyor.

Testte kullanılan Donanım ve Ayarlar;

• 4K çözünürlük Max ayarlar + Path RT
  • Palit GameRock 5070 Ti 16 GB VRAM ekran kartı
  • NVIDIA Driver 595.71
  • DLSS 4 sürüm 310.5.2

4K DLSS 4 Frame Generation OFF
RE9 FG OFF.webp

4K DLSS 4 Frame Generation 2X
RE9 FG2X.webp

4K DLSS 4 Frame Generation 4X
RE9 FG4X.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
merak eden arkadaşlar için statik sahne üzerinde test yaptım. Oyun yeni çıktığı için programlarda gecikme değerleri n/a olarak gözüküyor, bu yüzden değerleri tam göremiyorum. Fakat şunu söyleyebilirim: Frame generation 4X modunda herhangi bir görüntü hatasına rastlamadım. Normalde benim testlerimde 2X kusursuz çalışırdı ama bu oyun, frame generation 4X'in en iyi çalıştığı oyun oldu. Gecikme değerleri görünmese de inanın bana hiç rahatsız etmiyor.

Testte kullanılan donanım ve ayarlar;

• 4K çözünürlük Max ayarlar + path RT
  • Palit GameRock 5070 Ti 16 GB VRAM ekran kartı
  • NVIDIA driver 595.71
  • DLSS 4 sürüm 310.5.2

4K DLSS 4 frame generation off

Eki Görüntüle 230870

4K DLSS 4 frame generation 2X

Eki Görüntüle 230871

4K DLSS 4 frame generation 4X

Eki Görüntüle 230872

Bir de artan VRAM kullanımına bir çözüm getirseler çok daha iyi olacak.

Frame Generation 4X ile farede vs. gecikme hissiyatı nasıl? Sonuçta 160 FPS alsan baz FPS 40 civarı olıyor da, ondan merak ettim.

Frame Generation 4X ile farede vs. gecikme hissiyatı nasıl? Sonuçta 160 FPS alsan baz FPS 40 civarı olıyor da, ondan merak ettim.
Ben 4X'te bitiririm bu oyunu öyle diyeyim, hissiyat rahatsız etmiyor, Cyberpunk'ta daha kötü çalışıyor mesela; bu oyunda şaşırdım, 4X hissiyatı çok iyi. Hangisini önerirsin dersen 3X derim çünkü baz FPS'si daha iyi olduğu için her konuda en dengeli ayar 3X bu oyunda. 4K için diyorum bunları, 1440p'de gecikme çok daha iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 ile 140-150 FPS alınıyorsa gecikme 60-70 MS civarında yani yüksek ve rahatsız edici. Bu yüzden DLAA açmadım, kalitede 220 civarı alınıyor ve hissiyat gayet iyi ama 4 yerine 3 de oynadım çünkü monitörüm zaten o kareleri yansıtamaz.