Christitus falan kullanmak istemedim Revo Uninstaller ile Bing, Clipchamp, Outlook, OneDrive, Dev Home, Microsoft Teams, Copilot ve Microsoft Edge falan silmiştim de bir sorun çıkarmaz değil mi? Sistemi hızlandırır mı, yavaşlatır mı? Yorumunuz ne? Bir daha formata gerek yok değil mi?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 3
Edge çok sıkıntılı. 3-5 yıl sonra olsa da sorun çıkaracaktır. Diğerlerinden pek bir şey olmaz.
Saydıklarınızın bazısı arkada boş işler yapmayı seviyor. Sistem biraz daha tepkisel olur. Windows'tan bir şeyler kaldıracaksanız şu tip araçlar kullanabilirsiniz. Daha rahat.
Edge'yi tekrar mı yüklemem lazım.
- Makaleler
- 3
Hayır. Olan olmuş. Yükleyince işletim sistemiyle bütünleşmesinin geri geleceğini sanmıyorum. Zaten hiçbir şey ellemeseniz bile 3-5 yılda kendisi bozuluyor.
Hayır. Olan olmuş. Yükleyince işletim sistemiyle bütünleşmesinin geri geleceğini sanmıyorum. Zaten hiçbir şey ellemeseniz bile 3-5 yılda kendisi bozuluyor.
O zaman tekrardan temiz kurulum yapayım driverları kurayım gerek yokmuş keşke yapmasaydım neyse olan oldu.
- Makaleler
- 1
Gerek yok. Bu şekilde devam.
- Makaleler
- 3
Sistemi çökertecek bir şey yapmaz. En fazla birkaç yıla Windows Update bozulur o kadar. O zaten canı sıkılınca da bozuluyor. İlgili güncellemeyi es geçersiniz. Ondan birkaç yıl sonra da o güncellemeyi şart koşan başka güncelleme gönderirler. Öyle gider.
Edge ile alakasız durumlarda böyle defalarca bu oldu. Geçen gün format attım ve hiçbiri işe yaramayan 3 recovery partition vardı sistemde.
Edge ile alakasız durumlarda böyle defalarca bu oldu. Geçen gün format attım ve hiçbiri işe yaramayan 3 recovery partition vardı sistemde.
ErdemK
Yetkin
Christitus falan kullanmak istemedim Revo Uninstaller ile Bing, Clipchamp, Outlook, OneDrive, dev Home, Microsoft Teams, Copilot ve Microsoft Edge falan silmiştim de bir sorun çıkarmaz değil mi? Sistemi hızlandırır mı, yavaşlatır mı? Yorumunuz ne? Bir daha formata gerek yok değil mi?
Winutil yazılımını kullanabilirsiniz. Ben Windows 11 LTSC üzerinde winutil ve winhance kullanıyorum. Çok da memnunum. Hiçbir şey bırakmıyor ne var ne yok kökten götürüyor. MS Store istersen PowerShell üzerinden kurabiliyorsun.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet