RewAdIS Launcher 2.1

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RewAdIs Çeviri
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B

RewAdIs Çeviri

Başarılı
Makaleler
1
RewAdIs Çeviri, yeni bir yazılım ekledi:

RewAdIS Launcher - RewAdIS Çeviri'nin projelerinin yer aldığı istemci.

RewAdIS Launcher, içerisinde 60'dan fazla ücretli-ücretsiz oyun barındıran bir istemcidir.
Bu istemci sayesinde çıkarmış olduğumuz çevirileri kolaylıkla görebilecek ve indirebileceksiniz.

Daha fazla bilgi...

Launcher'da trojan var gibi. Virus Total:

False positive. Launcher'ın içerisinde dosyayı düzenleme, değiştirme ve silme ile ilgili kodlar bulundurduğundan ve sertifikasız olduğundan dolayı virüslü gösteriyor. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Bu istemciyi yapmamızın nedeni insanların "Sizde x oyunun yaması var mış, indirme linki nerede?" şeklinde soru sormasının önüne geçerek net bir şekilde tek kanaldan yamaları kullanıp indirmelerini istememizdir.

Biz yazılım yönünde engin bilgilere sahip kişiler değiliz. Bu gemiyi yürütecek kadar bilgimiz var. Şahsi olarak konuşmam gerekirse içerisine zararlı kod veya virüs yazacak kadar yazılım bilgim yoktur.

Aslında bir sorun da Virustotal'de maalesef. 2022'de istemciyi yayınladığımız zamandan bir sene öncesine kadar virüs uyarısı vermezken birden bire false positive durumuna düştü. İstemci o zamandan bu zamana sadece yeni yayınlanan çevirileri eklemek maksadıyla güncelleme almıştır. Onun haricinde kaynak kodlarında bir değişiklik söz konusu değildir.

Her durumda kullanıp kullanmamak her zaman son kullanıcının sorumluluğundadır. Bizim sizden isteğimiz Techolay, Telegram ve Discord kanallarımız haricinde uygulamayı indirmemenizdir.

Virüs hakkında Launcher'la birincil olarak ilgilenen ekip arkadaşımızın mesajı:

Son 1 senedir VirusTotal'in algoritması değiştiği için Launcher'da virüs sayısı 40+ üzeri gözüküyor ne yazık ki.

Eskiden bu sayı 1-2'di.

Şöyle bir örnek göstermek istiyorum:

Launcher'ı tekrardan derleyip hiçbir değişiklik yapmadan yüklediğim zaman virüs uyarısı 11/72 gözüküyor.

VirusTotal linki: VirusTotal

Bu da konudaki mevcut hâli:

Virüs uyarısı: 44/69

Konunun daha net anlaşılması için herkesin bildiği çeviri ekibinin istemcisinin sonuçlarını paylaşıyorum:
Virüs uyarısı: 28/65

Bu ekibi bilmeyeniniz yoktur. Şu anda güncel olarak çeviri yapan Türkiye'deki en büyük grup. Launcher'larında 28 tane virüs çıkması onları virüslü uygulama mı yayınlıyor olarak gösteriyor? Hayır tabii ki. VirusTotal'den kaynaklı bir durum bu ne yazık ki.
Sadece bizim Launcher Exe'si için değil, herhangi bir exe/dll yüklediğinizde 1-2 tane virüs gözükse dahi diğer insanlar bu dosyayı VirusTotal'de taramaya başladıktan bir süre sonra virüs sayısı gitgide artıyor. Ne kadar çok tarama yapılırsa virüs o kadar artıyor mu yoksa azalıyor mu bunu bilmiyoruz.

Ben yanlış hatırlamıyorsam 2 sene önce herkesin bildiği çeviri ekibinin istemcisini VirusTotal'e attığımda 1-2 virüs bulmuştu. Bende false-positive deyip geçmiştim. Ben ne yazık ki algoritmanın değiştiğini bilmiyordum. Bu yüzden size yanlışlıkla iftira attım. Sizlere tekrardan özür dilemek isterim. Umarım daha çok büyürsünüz.

Son düzenleyen: Moderatör:
RewAdIs Çeviri, RewAdIS Launcher yazılımını yeni bir güncelleme girdisiyle güncelledi:

RewAdIS Launcher V2 Yayında!

Bu güncelleme girdisinin devamını okuyun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…