Shisui

Uzman
Arkadaşlar selam. Kasamda sıvı soğutma yanda duruyordu. Onu yukarı almak için kabloları vs söktüm tekrardan taktım fakat şöyle garip bir sorun var: MSI MAG V2 360mm sıvı soğutma kullanıyorum ve 1 adet 8 pin, 1 adet 24 pin RGB kablom da var; hepsini köprü yapıp en son girişi kontrolcüye taktığım zaman ışıklar yanmıyor ama 2 veya 3 tane kablo köprü yapıp takarsam yanıyor. Kontrolcüye hiçbir şey takmazsam kontrolcü üstünde ışıklar oluyor ama hepsini birbirine bağlayıp tek girişe takınca resimdeki gibi ışıkları gidiyor ve ne fanlara ne kablolara ışık geliyor.

Sökmeden önce sorunsuz şekilde kullanıyordum. Bu ışık sorunu daha önce de olmuştu. Kontrolcüye tek giriş değil de daha az köprü yaparak taktığımda yine sonuç aşağıda resimde gözüktüğü gibi.

Garip bir şekilde kontrolcünün arkasında Micro 2.0 giriş var. Denemek için prize adaptör takıp kontrolcüye 2.0 giriş taktım bu sefer sorunsuz çalışıyor. Güç yetmiyor olabilir ama önceden nasıl böyle bir giriş takmadan kullanıyordum anlamış değilim.

Dosya Ekleri

• VideoCapture_20250313-062628.webp
    VideoCapture_20250313-062628.webp
    188 KB · Görüntüleme: 70
  • VideoCapture_20250313-062633.webp
    VideoCapture_20250313-062633.webp
    161,4 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleyen: Moderatör:
Kontrolcüde başka boş yuvalar varken neden hepsini tek bir porta taktığını anlamadım.

Sorun güç ile ilgili değil gibi geldi bana zira kontrolcü gücünü SATA kablosundan alıyor.

Abi onu da denedim. Yine aynı sorun oluyor. Şöyle açıklayayım boş yuvalara 2 tane takınca sorun yok ama 3 yaptığımda yine aynı sorun oluyor.

Kontrolcüde başka boş yuvalar varken neden hepsini tek bir porta taktığını anlamadım.

Sorun güç ile ilgili değil gibi geldi bana zira kontrolcü gücünü SATA kablosundan alıyor.

Ayrıca kontrolcü üzerinde Micro 2.0 giriş var onunla denedim prizden güç alıp sorunsuz çalışıyor öyle tek köprüde. Daha önceden böyle kullanıyordum şu an anlamadım sorun ne.

Son düzenleme: