ANOFF

Uzman
Merhaba Trendyol'dan 5 metre RGB şerit LED aldım. 2 gündür sorunsuz kullanıyordum ve sonra renkler karıştı kırmızıya basınca mavi, yeşile basınca mor falan yanıyordu. Sonra açtım piline bakıp yeniden taktım ve bu sefer kumanda hiç çalışmadı. Gittim marketten cr 2032 pil aldım. Ancak benim kumandanın pili cr 2025. taktım ve yine çalışmadı. Pilin boyutları aynı. Ne yapmalıyım?

Kumandanızın çalışmama nedeni piller arasında çok az da olsa kalınlık nedeni ile temassızlık olabilir. Bunun dışında CR2025 ile CR2032 arasında tek fark kapasite farkıdır. Bunu nasıl çözebilirsiniz? Aradaki boşluk farkı kadar bir malzeme ile doldurulabilir, bu kumanda sorununu çözecektir. Piller arasında kapasite dışında bir voltaj (3V) farkı yok.
LED şerit aydınlatmanızın karışıklığı ise bağlantı noktaları ile alakalı olur. Bağlantı içerisinde bir kopma ve ya iletkenler arasında ufakta olsa temas varsa bu şekilde anlamsız çalışabilir. Kalitesi ne kadar iyi bilemiyorum ancak piyasada ucuz bulunan bu LED şeritlerde benzer durumlar yaşanır. Tamir etmeye çalışmayın, bükmeyin, daha çok bozarsınız. Mümkünse iade edebilirsiniz.
@ANOFF

Kumandanızın çalışmama nedeni piller arasında çok az da olsa kalınlık nedeni ile temassızlık olabilir. Bunun dışında CR2025 ile CR2032 arasında tek fark kapasite farkıdır. Bunu nasıl çözebilirsiniz? Aradaki boşluk farkı kadar bir malzeme ile doldurulabilir, bu kumanda sorununu çözecektir. Piller arasında kapasite dışında bir voltaj (3V) farkı yok.
LED şerit aydınlatmanızın karışıklığı ise bağlantı noktaları ile alakalı olur. Bağlantı içerisinde bir kopma veya iletkenler arasında ufakta olsa temas varsa bu şekilde anlamsız çalışabilir. Kalitesi ne kadar iyi bilemiyorum ancak piyasada ucuz bulunan bu LED şeritlerde benzer durumlar yaşanır. Tamir etmeye çalışmayın, bükmeyin, daha çok bozarsınız. Mümkünse iade edebilirsiniz.
@ANOFF

Teşekkürler hocam sorun kumandada değişlmiş. Adaptördeymiş