ZehraHK
Çalışkan
Konu Başlıkları Gizle
Herkese selam! Daha önce "Roborock Qrevo Curv alınır mı?" başlıklı incelememi paylaşmıştım. Bu sefer hem bu robot süpürgenin hem de genel olarak Roborock modellerinin nasıl kurulduğunu anlatmak istiyorum.
Kurulum Adımları
1. Kutudan Çıkarma ve Prize Takma
İlk olarak kutuyu açıyoruz ve robot süpürge ile istasyonu dikkatlice çıkarıyoruz. İstasyonu sabit ve düz bir zemine yerleştirip prize takıyoruz.2. Su Haznesini Doldurma
İstasyonun üst kısmında bulunan temiz su haznesine su ekleyip kapağını kapatıyoruz. Bu adım, paspas işlevinin sağlıklı çalışması için önemli.3. Roborock Uygulamasını Yükleme ve Hesap Açma
- App Store veya Google Play Store üzerinden Roborock uygulamasını indiriyoruz.
- Uygulamayı açıp bir hesap oluşturuyoruz ve e-posta doğrulaması yaparak giriş sağlıyoruz.
4. Cihazı Telefona Bağlama
- Uygulamada "Cihaz Ekle" seçeneğine tıklıyoruz.
- Kamera, konum ve cihaz izinlerini veriyoruz.
- Robot süpürgenin kapağını açıp iç kısmında bulunan QR kodu taratarak cihazı ekliyoruz.
5. Wi-Fi Bağlantısı (Dikkat Edilmesi Gerekenler!)
⚠ ÖNEMLİ: 5GHz bağlatısında problem çıkabilmekte 2.4GHz kullanın.- 5GHz Wi-Fi'ya bağlanmayı denediğimde hata aldım ve araştırmalarım sonucunda 2.4GHz ağına geçince bağlantının sorunsuz çalıştığını fark ettim.
- Eğer bağlantı sorun yaşarsa, "Temizlik Başlatma" ve "İstasyona Dönme" düğmelerine aynı anda basarak Wi-Fi sıfırlama işlemi yapabilirsiniz.
- "Wi-Fi Resetting" sesini duyduğunuzda bağlantıyı tekrar kurabilirsiniz.
6. Ev Haritalama ve İlk Temizlik
- Cihazı uygulamaya bağladıktan sonra ev tipi, zemin yapısı ve evcil hayvan olup olmadığı gibi bilgileri giriyoruz.
- Robot süpürge, haritalama yaparken iki farklı seçeneksunuyor:
- Temizleyerek haritalama: Robot evi detaylı bir şekilde tarayarak temizliği tamamlıyor.
- Hızlı haritalama: Sadece harita oluşturuyor, temizlik yapmıyor.
- Ben ilk olarak tüm kapıları açarak temizleyerek haritalama seçeneğini kullandım. Süpürge önce istasyona gidip paspaslarını temizledi, ardından tüm evi süpürerek haritalamayı tamamladı.