"Kobay" deyince sanki RDR2'yi harcamışlar ya da eksik bir oyun çıkarmışlar gibi anlaşılmış olabilir. Öyle bir şey yok zaten, RDR2 kendi başına bir başyapıt. Benim demek istediğim şey şu tabii ki RDR2'yi alıp direkt kopyalayarak GTA 6 yapmadılar. Ama mekanik anlamında GTA 6'da göreceğimiz çoğu şeyin (fiziksel envanter, NPC yapay zekası, detaylı etkileşimler) temelini ve ilk büyük uygulamasını RDR2'de gördük bence. GTA 6 bu mekaniklerin üzerine koyarak çok daha gelişmiş, çok daha gerçekçi ve grafiksel olarak katbekat güzel bir versiyonunu sunacak.
Arkadaşlar ben sanırım tam anlatamadım kendimi. RDR2’nin mükemmel bir oyun olduğuna ve harika çalıştığına zaten şüphe yok, orada aynı fikirdeyiz. Benim demek istediğim şey oyunların atmosferi veya türü değil, arkadaki RAGE motorunun altyapısı ve mantığı. GTA 5 evet saf bir arcade oyundu ama GTA 6 sızıntılarına ve fragmanına baktığınızda oyunun artık GTA 5'teki o yüzeysel yapıdan çıkıp RDR2’deki gibi daha gerçekçi, fiziksel ve simülasyon odaklı bir yapıya kaydığını görüyorsunuz. Silahların bagajda durması, kılıf mantığı, detaylı NPC yapay zekası ve ağır fizik motoru ilk kez RDR2 ile hayatımıza girdi. Yani iki seri tarz olarak ayrı olsa da Rockstar, GTA 6’da kullanacağı yeni nesil mekaniklerin temelini ilk kez RDR2’de uyguladı ve pişirdi. GTA 6 elbette çok daha gelişmiş, çok daha gerçekçi ve cıvıl cıvıl olacak ama arkasındaki teknik ve mekanik temel doğrudan RDR2’den geliyor bence.