ROG Phone 7 vs ROG Phone 8

ADIWN

Başarılı
Yer
Valdrakken (The Seat of the Aspects)
Merhaba, Sn. Techolay ahalisi.

ROG Phone 7 ya da ROG Phone 8 almayı düşünüyorum (Hemen almayacağım birkaç ay sonra alabilirim.) ama ürün Türkiye'de bulunmuyor ancak yurt dışından getirilmiş olanlar bulunuyor ve bir tane ilanda ithalat garantili olanı gördüm.

Amazon'da şu an stok yok gözüküyor. Amazon gibi güvenilir başka bir site var mıdır?

Türkiye'ye gelir mi, gelecekse beklenmeli mi (Tarih veremeyeceğinizi bildiğim için bunu es geçtim)?

Bu iki telefondan birisini kullanan var mıdır, kullandıysanız size göre artı ve eksileri nelerdir?

Pandemiden önce aldığım ve aktif olarak kullandığım Xiaomi Note 8 var.

• Telefonların oyunda ve gündelik kullanımda pil dayanıklılıkları nasıldır?
  • Kameralarının kalitesi nasıldır (aslında çok önemi yok ama yine de sormak iyi olabilir)?
  • Verilecek paraya değer mi?
  • Pasaportum olmadığı için pasaport kayıtlı almam gerekecek ama pasaport çıkartıldıktan sonra yurt dışına çıkılmadan da pasaport kaydı yapılabiliyor mu yoksa illaki ülkeden çıkış mı yapılmalı (emin olamadığım için sormak istedim)?
Ürünün fiyatlı 22.000-50.000 TL arası değiştiği için bütçe belirlemek istemedim.

Başka ne sormam gerektiğini bilmiyorum, bu yüzden beni mazur görün.

Samsung'ya da Apple'ın ürünlerini sevmiyorum.

Sony'de alınabilecek güzel telefon var mı hiç bilmiyorum. Eskiden Xperia Z1 (Z1 telefonu daha ikinci gününde masanın demir ayağına ekranı vurmuştum, ufak iki tane çizik oluştu. Ekranını çatlatmam size bambaşka bir seviyeydi.) Z2 kullanmıştım ama kendi salaklığıma ekranını çatlattıktan sonra eziyet çekip Xiaomi Note 8'e geçiş yaptım.

Yardım edecek herkese teşekkür ederim. Herkese iyi günler dilerim. sağlıcakla kalın. 😇

Son düzenleyen: Moderatör:
ROG'a dair hicbir cihazin mantikli bir tarafi yok. Tavsiye etmem. Ayrica Samsung'u begenmiyorum demissin ama TR'den sifir ve Turkiye garantili olacak sekilde butcene uygun sak diye S24 veya S24 Plus alabiliyorsun ve bunlar dogrudan amiral gemisi ve en guncel modeller.

Samsung istemiyorsan yurt disi cihazi olarak Oppo Find X7 Ultra, Xiaomi 14 Ultra veya OnePlus 12 dusunulebilir. Bunlarin disinda Sony'de en guncel Xperia 1 V var lakin ekrani adaptif oldugu icin her uygulamada 3840x1644 calismiyor ekrani, hatta cogunlukla 2560x1096 calisiyor. Yani bir amiral gemisinden beklenmeyecek hareketler bunlar. Tabii bununla sinirli kalmiyor, yillardir Sony'nin duzeltmekle ugrasmadigi bir isinma problemi de mevcut. Detayli kamera ve video duzenleyici arayuz istiyorsan tercih edebilirsin ama bana kalirsa uzak durulmasi gereken bir telefon.

• Pasaportum olmadığı için pasaport kayıtlı almam gerekecek ama pasaport çıkartıldıktan sonra yurt dışına çıkılmadan da pasaport kaydı yapılabiliyor mu yoksa illaki ülkeden çıkış mı yapılmalı (emin olamadığım için sormak istedim)?
Eski usul kayitli almadigin surece pasaport kayitli bir cihaz alsan da kullanamazsin cunku sadece pasaport kaydi yaptiran kisi adina SIM kart takilabiliyor. Eski usul ise yanlisim yoksa 2019-2020-2021 gibi kalkti. Yani bahsini ettigimiz telefonlarin hicbirisi eski usul kayitli olamaz cunku hepsi 2023 ve sonrasinda cikti.

Son düzenleme:
Bunlar yerine S23 Ultra çok daha mantıklı olur.
Bana gore mantikli degil. Evet S23 Ultra daha premium bir cihaz olabilir ama S24 ve S24 Plus'in 7 yil guncelleme destegi alacak olmasi onemli bir arti. Hatta S24'u saymayalim, Plus serisi ozellikle S24 Plus ile birlikte ekraninin QHD+'a yukseltilmesinden sonra bir alt nesildeki Ultra'lara dis gecirmeye baslamasinin ilk adimlarindan birisini atmis oldu.

Asus Türkiye'ye telefon getirmiyor, kaçak cihaz harici Rog markalı telefon bulamazsın.

Cihaz kayıt ücreti 32 bin civarındaydı en son, cihazı kayıt ettirmeden SIM takıp yıllarca cihazı kullanamazsın, fiziksel slot için 4 ay limiti vardı galiba.

Rog serisi cihazlar nihai performans odaklı cihazlar, kamerasınin da gideri var ama almayı mantıklı bulmuyorum, bir bakarsın kaçak cihazları kapatırlar, belli olmaz.
Yurt içi S24+ al geç genel kullanım için.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt