ROG STRIX XG27AQDMG monitör alınır mı?

12649

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

Parlak WOLED monitör alınır mı? Acaba kullananlar var mı aranızda? Deneyimlerini yazabilirse çok sevinirim.

Aklımdaki parlak WOLED monitör bu: XG27AQDMG

Acaba başka bunun gibi parlak WOLED monitör var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka yok. Piyasadaki tek parlak woled ASUS ROG XG27AQDMg

Bu monitör hakkındaki açtığım başlığı forumda bulabilirsin.

Monitör iyi, ancak her OLED monitör gibi kusurları var. Bana kalırsa bu nesilde OLED monitör alan arkadaşlar bir nesil erken aldılar. ASUS önümüzdeki dönemde 4K parlak woled monitör çıkaracak ve büyük ihtimal ile 2K versiyondaki tüm sorunlar yok olacak.

Ben bugün G6 OLED 240 Hz aldım 16.800 TL'ye, Samsung öğrenci indirimiyle.

Anladım hocam teşekkür ederim peki mat kaplama QD OLED alınır mı? Yoksa parlak woled mi hangisi daha iyidir?

Ben bugün G6 OLED 240 Hz aldım 16.800 TL'ye, Samsung öğrenci indirimiyle.

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.

Bir de hocam şunu da merak ediyorum acaba parlak woled mi daha iyidir parlak qd OLED mi ikisi de parlak sonuçta?

Son düzenleme:
Anladım hocam teşekkür ederim peki mat kaplama QD OLED alınır mı? Yoksa parlak woled mi hangisi daha iyidir?

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.

Ben ikisini de kullanip woled tercih ettim. Sebeplerini de konuda anlattim.
Sizin deneyiminiz farkli olabilir. Ilk defa OLED kullanacaksaniz QD-OLED'in zaaflari sizi etkilemeyebilir.
Ozellikle arkadason bahsettigi ogrenci indiriminden yararlanabiliyorsaniz 16k fiyata kesinlikle alinacak bir ürün.

Parlak QD-OLED hiç kullanmadim bilgim yok. Sonucta panel QD-OLED ise siyahlar mor olacaktir bundan kacis yok.

Anladım hocam teşekkür ederim yardımınız için bende bu görüntüyü gördükten sonra parlak wolede karar verdim. Şu anda parlak qd OLED kullanıyorum ama parlak wolede geçeceğim sırf şu siyahların mor olmaması için. İkisi de parlak ama woled de morlaşma yok çok ilginç neden öyle acaba morlaşma olmuyor?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-25 204946.webp
    154,4 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleme:
XG27AQDMG, şu an için alabileceğin en iyi OLED monitörlerden birisi. Çoğu OLED monitörün yaşadığı sorun olan maksimum parlaklık, bu modelde sorun olmaktan çıktı. 350cd'ye varan bir maksimum parlaklığa sahip. QD-OLED cephesinde şu an en yüksek parlaklığa ulaşan model daha 300cd'ye bile ulaşamadı.

Anladım hocam teşekkür ederim yardımınız için bende bu görüntüyü gördükten sonra parlak wolede karar verdim. Şu anda parlak qd OLED kullanıyorum ama parlak wolede geçeceğim sırf şu siyahların mor olmaması için. İkisi de parlak ama woled de morlaşma yok çok ilginç neden öyle acaba morlaşma olmuyor?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-25 204946.webp
    154,4 KB · Görüntüleme: 81

QD OLED'lerde 300nit modeller var. XG27AQDMg incelemede bunların gerisinde gözüküyor.

@2254, %100 white screen testi olduğu için böyle durum. Ben RTINGS'teki Real Scene'e göre yorum yaptım. Evet %100 white, panelden alınan en yüksek parlaklığı ifade eder lakin gerçek senaryo değildir. Bu sebeple RTINGS'in Real Scene sekmesindeki parlaklık değerini ben daha çok önemserim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…