Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Merhaba!

DaVinci Resolve'u kurulum dosyasından Next -> Next yaparak kurduktan sonra açılmayabilir. Rolling-release (sık güncelleme alan) Linux dağıtımlarında DaVinci Resolve'un açılmama sorununu nasıl çözdüğümü anlatacağım.
Not: Herkes için geçerli olmayabilir.

Ben Arch tabanlı olan Garuda Linux kullanıyorum ve bir yazılımın yeni bir sürümü yayınlandığında Garuda'ya hemen geliyor. Garuda Linux rolling-release dağıtımlara bir örnektir.

DaVinci Resolve'u sorunsuz bir şekilde kurduğumda açılmadığını fark ettim. Bu sorunu siz farklı bir sebepten dolayı da yaşayabilirsiniz ama bende sorunun kaynağı sistem kütüphanelerinin DaVinci Resolve'un kullandığı kütüphanelerle çakışması idi. DaVinci Resolve daha eski kütüphaneler kullanıyor. Ama Garuda'da daha yeni kütüphaneler var.

Çözüm ise DaVinci Resolve'un kütüphanelerini "disable" yapıp sistem kütüphanelerini kullanmaya zorlamak.

Öncelikle terminalden /opt/resolve/bin/resolve yazın. Eğer çıktı aşağıdaki gibi ise sorun benimkiyle aynı:
Bash:
/opt/resolve/bin/resolve: symbol lookup error: /usr/lib/libpango-1.0.so.0: undefined symbol: g_once_init_leave_pointer

Çözmek için şu komutları sırasıyla girin:

Bash:
cd /opt/resolve/libs
sudo mkdir disabled
sudo mv libglib* disabled/
sudo mv libgio* disabled/
sudo mv libgmodule* disabled/
sudo mv libpango* disabled/

Bu komutlar ilgili kütüphaneleri DaVinci Resolve'un görmesini engelleyecek. Ve sistemde var olan kütüphaneleri kullanmasını zorlayacak.

1762844462262.webp

Umarım işine yarar!

Merhaba!

DaVinci Resolve'u kurulum dosyasından Next -> Next yaparak kurduktan sonra açılmayabilir. Rolling-release (sık güncelleme alan) Linux dağıtımlarında DaVinci Resolve'un açılmama sorununu nasıl çözdüğümü anlatacağım.
Not: Herkes için geçerli olmayabilir.

Ben Arch tabanlı olan Garuda Linux kullanıyorum ve bir yazılımın yeni bir sürümü yayınlandığında Garuda'ya hemen geliyor. Garuda Linux rolling-release dağıtımlara bir örnektir.

DaVinci Resolve'u sorunsuz bir şekilde kurduğumda açılmadığını fark ettim. Bu sorunu siz farklı bir sebepten dolayı da yaşayabilirsiniz ama bende sorunun kaynağı sistem kütüphanelerinin DaVinci Resolve'un kullandığı kütüphanelerle çakışması idi. DaVinci Resolve daha eski kütüphaneler kullanıyor. Ama Garuda'da daha yeni kütüphaneler var.

Çözüm ise DaVinci Resolve'un kütüphanelerini "disable" yapıp sistem kütüphanelerini kullanmaya zorlamak.

Öncelikle terminalden /opt/resolve/bin/resolve yazın. Eğer çıktı aşağıdaki gibi ise sorun benimkiyle aynı:
Bash:
/opt/resolve/bin/resolve: symbol lookup error: /usr/lib/libpango-1.0.so.0: undefined symbol: g_once_init_leave_pointer

Çözmek için şu komutları sırasıyla girin:

Bash:
cd /opt/resolve/libs
sudo mkdir disabled

Bu komutlar ilgili kütüphaneleri DaVinci Resolve'un görmesini engelleyecek. Ve sistemde var olan kütüphaneleri kullanmasını zorlayacak.

Eki Görüntüle 200661

Umarım işine yarar!
DaVinci Resolve'un rolling-release Linux dağıtımlarında açılmama sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Terminali Açın: Terminal uygulamanızı açın.

2. Resolve Komutunu Çalıştırın: Aşağıdaki komutu girin:
Kod:
bash
   /opt/resolve/bin/resolve
- Eğer hata mesajı olarak şu satırı alıyorsanız, sorun büyük ihtimalle sistem kütüphaneleri ile ilgili:
Kod:
   symbol lookup error: /usr/lib/libpango-1.0.so.0: undefined symbol: g_once_init_leave_pointer

3. Kütüphaneleri Disabled Klasörüne Taşıyın: Aşağıdaki komutları sırasıyla girin:
Kod:
bash
   cd /opt/resolve/libs
   sudo mkdir disabled

4. DaVinci Resolve'u Yeniden Başlatın: Çalıştırmayı deneyin:
Kod:
bash
   /opt/resolve/bin/resolve

Bu adımlar, DaVinci Resolve'un sistem kütüphanelerini kullanmasını sağlayacak ve açılma sorununuzu çözmelidir. Umarım yardımcı olur!

Normalde Flatpak sevmem ve kullanmam ama bu uygulamanın bana Arch'ta kurmak için verdiği stres kadar başka Linux stresi yaşamadım. Kaldı ki neredeyse 10 yıldır Linux kullanıyorum.

Şunu Flatpak yapıp işi bitirsin biri bence.