Yönetici olarak program açmaya çalışınca açılmıyor çünkü Rootkit yetkinizi kısıtladı diyor. Bir de Windows güvenliği kısmına kendi adını kurmuş AntivirusDefender2026 diye. Nasıl sileceğim bunu şimdi? Şu anlık herhangi bir bilgi çalınmadı ama eposta koymuş altta. Yanımda USB yok (var da port kırık öbür portu fare için kullanıyorum) şu anlık format atamam lütfen format atın demeyin. Görev yöneticisine basıyorum hiç göstermiyor kendini... İnternette girip indirebiliyorum ama dosya yönetici açılmıyor.
Kendi bilgisayarımda gezinirken aniden çıktı karşıma. Antivirüs kapalıydı zaten ve güvenlik duvarını da kapatmıştım. Herhalde açtığım eski bir .exe aylar sonra aktifleşip bulaşmış çünkü bazen oluyor bu karşıma.
Bilgisayarı kapatırken shift tuşuna basılı tutup gelen ekranda gelişmiş seçeneklere girip başlatma seçeneklerine gelip yeniden başlatın açılan ekranda 4 e basın ve güvenli moda girin eğer yapabiliyorsanız bu işlemlerden önce bitlocker varsa kapatın ve bilgisayara antivirüs kurmayı deneyin kurulmaz ise (güvenli moda girmeden yapıcaz bunu) kaspersky ın KVRT aracını masaüstüne atıp güvenli moda alın tool u açıp bütün seçenekleri seçin ve tarama yapın eğer USB bellek ile işlem yapabilirseniz kaspersky Rescue disk i USB belleğe Rufus ile yazın ve başlatın direk tarama ekranı gelecek ordan bütün her şeyi seçip tarayın. Eğer Rescue disk grafiksel modda açılmaz ise sistemi yeniden başlatın ve "limited graphic mode" yi seçin.