innovative

Üyecik
Herkese selam,

Sayın Baltaş'ın Türk Telekom hackledik videolu konusunu görünce evimde mutlak suretle denemek istiyorum fakat "nereden başlamalıyım?" diye sormak istiyorum. Yakın sürede bitecek internetimi 1000 Mbps çekeceğim fakat öncesinde OpenWrt destekli SFP+ olan modem mi almalıyım yoksa mini PC mi alsam kararsızlığını yaşıyorum. Mini PC'de hantal ONT cihazını kullanacağım bu yüzden de ping gecikmesi vs. yaşanacak fakat OpenWrt'de diğer eklentileri de kullanmak istiyorum. Bu noktada da mini PC çok güçlü oluyor. Hem SFP+ olup hem de mini PC gücünde bir alternatif var mıdır?

PC alırsan daha çok elektrik harcar. Ama daha esnek olur istediğin şekilde kontrol edersin.

İçine OpenWrt kurulabilen bir güçlü router iş görür gibi.

OpenWrt'li modemi sadece network modülleri aktif olan bir PC olarak düşün. Sadece daha az kaynağa sahip.

PC alırsan daha çok elektrik harcar. Ama daha esnek olur istediğin şekilde kontrol edersin.

İçine OpenWrt kurulabilen bir güçlü router iş görür gibi.

OpenWrt'li modemi sadece network modülleri aktif olan bir PC olarak düşün. Sadece daha az kaynağa sahip.

Önerebileceğiniz güçlü bir router var mı? Biraz araştırma yaptığımda Keenetic AX3000 buldum fakat forumdaki arkadaşlarda güçsüz kalacaktır demişler.

Herkese selam,

Sayın baltaş'ın Türk Telekom hackledik videolu konusunu görünce evimde mutlak suretle denemek istiyorum fakat "nereden başlamalıyım?" diye sormak istiyorum. Yakın sürede bitecek internetimi 1000 Mbps çekeceğim fakat öncesinde OpenWrt destekli SFP+ olan modem mi almalıyım yoksa mini PC mi alsam kararsızlığını yaşıyorum. Mini PC'de hantal ONT cihazını kullanacağım bu yüzden de ping gecikmesi vs. yaşanacak fakat OpenWrt'de diğer eklentileri de kullanmak istiyorum. Bu noktada da mini PC çok güçlü oluyor. Hem SFP+ olup hem de mini PC gücünde bir alternatif var mıdır?

SFP portu olan mini PC ne yazık ki biraz zor ama direkt mini PC önerisi istersen Raspberry Pi 5 2 GB bile sana yeterli gelir. 5.000 TL civarı bir fiyat tutar.