ROX Computer deneyimim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hasan Merkit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 71

Hasan Merkit 99

Moderasyon Üyesi
Geliştirici
Makaleler
13
Kardeşim bütçesine uygun olarak sonunda çift ekranlı bir bilgisayar bulmuştu. Aradık, sorduk, ilana baktık. Tek sorun yok gibi görünüyordu.

Beylikdüzü'nden Kadıköy'e kadar gittik. Bu ulaşımın zorluğunu İstanbul'da yaşayanlar bilir. Kardeşim o gün testleri yapmayı bilen kişi olarak beni getirmişti.

Oraya varınca:

- Ekranın kenarlarının pembe olduğunu gördük. Ama baya pembeydi. Pembe Asus Wallpaper bunu güzel gizliyordu ve ilanda da belli olmuyordu. Masaüstünde de indirilmiş Asus Wallpaper JPG dosyası vardı.

- Cihaz en ufak yükte 95-100 dereceyi görüyordu.

- Cihazın ekranı gözümüzün önünde iki üç kere kapanıp açıldı. "Yeni kurulduğu için arkada güncelleme yüklüyordur." yorum yapıldı. Biz vardığımızda cihaz rafta kapalı duruyordu. Alıcısı yolda olduğunu bildikleri hâlde kurulumu tamamlanmamış şekilde rafta tutacak kadar tecrübesiz olabilirler. Ya da başka bir şey var.

Yaktığımız benzine ve harcadığımız zamana yazık olmuştu. 90 bin TL'ye indirerek indirim sağlıyorlardı. Ben kardeşime 50'ye verseler bile alma dedim.

Google'da da aşırı olumlu yorumları olmaları şüphelendirdi. Böyle konu açayım dedim. Belki kendilerini arama motoruna sorarsalar yanlışlarını düzeltirler ve insanların zamanlarını harcamazlar.

Ayrıca bakınız:

Yaklaşık 3 sene aralıkla ikinci el mal satmışımdır, cihazın en küçük kusuruna kadar fotoğraflarım ve söylerim. Allah'a şükürler olsun, bu şekilde alıp sattığım her malın hayrını gördüm. İkinci el aldığım bir ekran kartım var, test sistemi için kullanıyorum, 7 sene oldu, tık yok. Allah herkese helal para yemeyi ve yedirmeyi nasip etsin.

Gerçekten insanlar fiyatlar konusunda kendilerini fazla kârda hissedebilmek için ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Orada yapılan indirim sadece sizi vazgeçirmek için yapılmış bir durum. Bence Türkiye'deki ticaretin darboğaza girdiği nokta, bu insanların çoğu satın alım yaparken bedavaymış gibi hissetmek istiyor. Satan insanların çoğu da piyasanın üstünde verebildiğine ve fazla fazla kâr edebildiğine inanmak istiyor.

Kendim de böyleyim mesela, şu an bir ekran kartım var ve en yakın zamanda değiştirmek istiyorum. Bunu satacağım ve yenisini alacağım, üstüne para koyup. Fakat bana sorsanız, 3060 satıp 5060 kafa kafaya olsa kendimi inanılmaz mutlu hissederim. Fakat bu 5060'ı satan kişinin ettiği zararı düşünmem.

Kendimizi bu konuda ülkece geliştirebilmemiz lazım. Maalesef ki ürünümüzde bir hata varsa, bunun masrafına yönelik eğilimlerde bulunmalı ya da fiyat konusunda satın alan kişiye yardımcı olmalıyız. Halk arası "geçirmek" şeklinde ilerlememeliyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…