RPG oyunu oynarken gelen arafta kalmak nasıl atlatılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ethem Efe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 71
  • Etiketler Etiketler
    rpg

Ethem Efe

Uzman
Yer
Kocaeli
Normalde RPG sevmem, çok skılırım. Ama Kingdom Come: Deliverance oyunu o kadar sardı ki. Şu an 13 saattir falan oynuyorum aralıksız o derece. Ancak oyunda yanlış bir seçim yaptığımı düşündüğümde vs. direkt eski Save'e geçesim falan geliyor, mesela 4 saatlik ilerlemeyi çöpe attım böyle hissettiğim için öbür türlü içim rahat etmiyor çünkü. Aslında oyunda birden fazla sonda yok ancak en ufak yan görevde bile bunları yaşıyorum, bu hissi nasıl atabilirim? Rahat bir şekilde oynayamıyorum oyunu ya. Mesela internette birisinin yaptığı gizlilik Build'ini görüyorum yapmak istiyorum, yapamayınca yine içim rahat etmiyor. Birisinin yaptığı stratejiyi deneyeyim diyorum, işe yaramayınca içim rahat etmiyor falan.

KCD oynamadım fakat RPG sektörüne biraz aşina birisi olarak yorum yapacağım. Birilerinden gördüğünü değil en çok zevk aldığını yapmaya çalış. Eğer birilerinden gördüğünü gerçekten yapmak istiyorsan onun için araştırma yap örneğin hangi itemler, nasıl bir oynanış tarzı yapıyorlar, hangi skill point'lere vermişler gibi gibi. RPG dediğin böyle olur zaten. Seçimlerde ise burada daha da kendini dinle diyeceğim zira zaten tek bir son var demişsin, o zaman büyük ihtimalle bu seçimler zaten plot'a ahım şahım etkileyen seçimler değillerdir.

Ben Skyrim oynanışlarımdan örnek vererek anlatacak olursam, ilk oynayışımda tamamen kendi seçimlerimi kendi hislerimi ciddiye alarak ilerledim ve oyunu bitirdim. İkinci oynayışımda ise hem yapmadıklarımı yapmak, hem de biraz daha rol yaparak daha bi' "şeytani" diyebileceğimiz bir build ile en başından ilerlemeye karar verdim zira ilk oynayışımda biraz daha o tarafa kaymıştım ve ne yalan söyleyeyim, oynarken kimseye acımıyordum bana yamuk yapan yarını göremiyordu :D. Üçüncü oynaşımda ise bildiğiniz "Paladin" bir build tercih ettim. Böyle "Kutsal Şövalye" tarzında tam bir "Paladin" diyebileceğimiz her zaman iyi ve ezilenin tarafında olduğum bir oynayış tercih ettim ve bu da zevkliydi :D.

Belki KCD, Skyrim kadar uzun süren ve seçimleri olan bir oyun değildir ve tek oynayıştan fazla bayan bir oyundur bilemiyorum. Fakat umarım demek istediğim sana bir şey ifade etmiştir.

KCD oynamadım fakat RPG sektörüne biraz aşina birisi olarak yorum yapacağım. Birilerinden gördüğünü değil en çok zevk aldığını yapmaya çalış. Eğer birilerinden gördüğünü gerçekten yapmak istiyorsan onun için araştırma yap örneğin hangi itemler, nasıl bir oynanış tarzı yapıyorlar, hangi skill point'lere vermişler gibi gibi. RPG dediğin böyle olur zaten. Seçimlerde ise burada daha da kendini dinle diyeceğim zira zaten tek bir son var demişsin, o zaman büyük ihtimalle bu seçimler zaten plot'a ahım şahım etkileyen seçimler değillerdir.

Ben Skyrim oynanışlarımdan örnek vererek anlatacak olursam, ilk oynayışımda tamamen kendi seçimlerimi kendi hislerimi ciddiye alarak ilerledim ve oyunu bitirdim. İkinci oynayışımda ise hem yapmadıklarımı yapmak, hem de biraz daha rol yaparak daha bi' "şeytani" diyebileceğimiz bir build ile en başından ilerlemeye karar verdim zira ilk oynayışımda biraz daha o tarafa kaymıştım ve ne yalan söyleyeyim, oynarken kimseye acımıyordum bana yamuk yapan yarını göremiyordu :D. Üçüncü oynaşımda ise bildiğiniz "Paladin" bir build tercih ettim. Böyle "Kutsal Şövalye" tarzında tam bir "Paladin" diyebileceğimiz her zaman iyi ve ezilenin tarafında olduğum bir oynayış tercih ettim ve bu da zevkliydi :D.

Belki KCD, Skyrim kadar uzun süren ve seçimleri olan bir oyun değildir ve tek oynayıştan fazla bayan bir oyundur bilemiyorum. Fakat umarım demek istediğim sana bir şey ifade etmiştir.
Ya aslında bende şuan zenginden alıp fakire veren bir karekter üzerine yoğunlaşmaya çalışıyorum, olabildiğinde masumu korumaya çalışıyorum suçluyu bulup.

Kcd oynamadım fakat RPG sektörüne biraz aşina birisi olarak yorum yapacağım. Birilerinden gördüğünü değil en çok zevk aldığını yapmaya çalış. Eğer birilerinden gördüğünü gerçekten yapmak istiyorsan onun için araştırma yap örneğin hangi itemler, nasıl bir oynanış tarzı yapıyorlar, hangi skill Point'lere vermişler gibi gibi. RPG dediğin böyle olur zaten. Seçimlerde ise burada daha da kendini dinle diyeceğim zira zaten tek bir son var demişsin, o zaman büyük ihtimalle bu seçimler zaten Plot'a ahım şahım etkileyen seçimler değillerdir.

Ben Skyrim oynanışlarımdan örnek vererek anlatacak olursam, ilk oynayışımda tamamen kendi seçimlerimi kendi hislerimi ciddiye alarak ilerledim ve oyunu bitirdim. İkinci oynayışımda ise hem yapmadıklarımı yapmak, hem de biraz daha rol yaparak daha bi' "şeytani" diyebileceğimiz bir Build ile en başından ilerlemeye karar verdim zira ilk oynayışımda biraz daha o tarafa kaymıştım ve ne yalan söyleyeyim, oynarken kimseye acımıyordum bana yamuk yapan yarını göremiyordu :D. Üçüncü oynaşımda ise bildiğiniz "paladin" bir Build tercih ettim. Böyle "kutsal şövalye" tarzında tam bir "paladin" diyebileceğimiz her zaman iyi ve ezilenin tarafında olduğum bir oynayış tercih ettim ve bu da zevkliydi :D.

Belki kcd, Skyrim kadar uzun süren ve seçimleri olan bir oyun değildir ve tek oynayıştan fazla bayan bir oyundur bilemiyorum. Fakat umarım demek istediğim sana bir şey ifade etmiştir.

Bir seçim hoşuma gitmediğinde save değiştirip yeniden yapıyorum, böyle yapınca da hile yapıyormuş gibi hissediyorum içim rahat etmiyor çok sıkıntı :D

Bir seçim hoşuma gitmediğinde save değiştirip yeniden yapıyorum, böyle yapınca da hile yapıyormuş gibi hissediyorum içim rahat etmiyor çok sıkıntı :D

Bence bunda sıkıntı yok. Singleplayer oyun oynuyorsunuz sonuçta. İsterseniz hile yapıp oyun sonu itemleri daha oyunun başında da alabilirsiniz. Size kimse karışamaz.

Ayrıca RPG'lerin mantığı zaten seçimler. Her seçimi görebilmenin "hile" diye sayılabilecek bir durumu olduğunu pek düşünmüyorum açıkçası.

Kural 1 - RPGler tek save ile oynanır witcher 2 gibi bazı oyunların belli yerlerinde bu savein yedeği alanır.
Kural 2 - RPGler ben şu an bu oyunun dünyasında olsam nasıl bir seçim yapardım düşüncesiyle oynanır.
Kural 3 - Asla bir de şu seçimi yapayım ve sonucunu göreyim diye load yapılmaz

Geri
Yukarı Alt