M Merdoos Uzman Katılım 29 Kasım 2024 Mesajlar 74 Beğeniler 22 26 Kasım 2025 #1 SOL modemin yerine bağlamaya çalıştım fakat internet gelmedi. Sizce sorun nerede? Kablolar doğru yere takılı (ONT ile router’ın WAN’ı sarı renk CAT kablosu ile bağlı). Router’ın internet ve LAN ışıkları yeşil yanıyor, ONT’te de tüm ışıklar yeşil. VLAN ID’yi 35, 820, 699 olarak da denedim, olmadı. Sol modemin MAC adresini de MAC adresi yerine yazdığımda da olmadı. Dosya Ekleri lalal123.webp 205,5 KB · Görüntüleme: 65
SOL modemin yerine bağlamaya çalıştım fakat internet gelmedi. Sizce sorun nerede? Kablolar doğru yere takılı (ONT ile router’ın WAN’ı sarı renk CAT kablosu ile bağlı). Router’ın internet ve LAN ışıkları yeşil yanıyor, ONT’te de tüm ışıklar yeşil. VLAN ID’yi 35, 820, 699 olarak da denedim, olmadı. Sol modemin MAC adresini de MAC adresi yerine yazdığımda da olmadı.
Çözüm Recep Baltaş 26 Kasım 2025 VLAN ID sorunu gibi. Bir de VPN + DHCP etkinleştirme kısmını çok anlamadım ama varsayılan olarak açık ise açık kalabilir.
VLAN ID sorunu gibi. Bir de VPN + DHCP etkinleştirme kısmını çok anlamadım ama varsayılan olarak açık ise açık kalabilir.
Recep Baltaş Techolay Yönetici Super user do! Tahtanın Hakimi Topluluk Kahramanı İlk 1.000! Katılım 3 Aralık 2023 Mesajlar 15.078 Makaleler 104 Çözümler 1.590 Beğeniler 45.771 Yer İstanbul 26 Kasım 2025 #2 VLAN ID sorunu gibi. Bir de VPN + DHCP etkinleştirme kısmını çok anlamadım ama varsayılan olarak açık ise açık kalabilir. Son düzenleyen: Moderatör: 26 Kasım 2025 Artı 0 Eksi Çözüm
VLAN ID sorunu gibi. Bir de VPN + DHCP etkinleştirme kısmını çok anlamadım ama varsayılan olarak açık ise açık kalabilir.
KS KS M Merdoos Uzman Katılım 29 Kasım 2024 Mesajlar 74 Beğeniler 22 26 Kasım 2025 #3 VLAN ID boş bıraktım bağlandı. Artı 0 Eksi