Şu an GT740 gibi çöp ötesi çöp bir ekran kartı kullanıyorum. Dayım eski 2060 Super'ini verdi ama VRAM bozuk. Bilgisayarcı ortalama 2K-3K dedi. Parayı verip yaptırmalı mıyım yoksa satayım mı?
Sistem özellikleri: i5-4570, 16 GB RAM, 600W 80+ Gold sertifikalı PSU (sistem için fazla ama hediye aldım), 2 TB SSD. PSU, 2060 Super'i kaldırıyor bu arada. Sistem Trendyol PC değil ve neden böyle bir sistem kullandığıma gelecek olursak:
1. Param yok, 2. Kolsuzum ve yeni nesil oyunları oynamıyorum, sistem yeterli.
Hocam sattığınız zaman daha iyi bir ekran kartı alabiliyor iseniz satın. Fakat durum tam tersi ise yaptırmak sizin için daha mantıklı olacaktır. Her türlü darboğaz olacaktır ama en azından ilerde sistem parçalarını yenilerseniz ekran kartı tarafında bir probleminiz olmaz.
Arızalı kartı satmak kadar zor bir şey yok. Ya ölü fiyata satman ya da birine sağlam diye iteklemen gerekir. Yaptırıp kullanabilirsin ancak işlemcin felaket seviyede darboğaz yapar.
Arızalı kartı alan adam varsa zaten yaptırılabilir diye alır onu da ölü fiyata alır. O zaman yaptırma her türlü daha mantıklı olur. Dediğiniz arızanın tamiri ne kadar zor ne kadar sağlıklı oluyor bilmiyorum o konuda teknik bilgisi iyi arkadaşlar bilgi verebilir.
Her türlü darboğaz olacak gibi duruyor geleceğe yatırım amaçlı daha iyi bir ekran kartına geçip daha sonra diğer parçaları yavaş yavaş değiştirirsiniz. Darboğaz işlemci taraflı olacak fakat elbette bu demek değil ki yeni nesil kartları kullanamazsınız. Sadece tam performansından faydalanamayacaksınız.