Çözüldü RTX 3050 laptop düşük ekran kartı kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba iyi Sosyaller. Monster Abra V19.4.4 RTX 3050 laptopta son zamanlarda oyun oynamak çok zor olmaya başladı. Ekran kartı kullanımı ve watt değerleri olması gereken değerlerin oldukça altında. GPU2 olan Intel ekran kartımın kullanımı bile çok daha fazla. Laptop fişe takılı ve oyun modunda kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir şeyleri kurcalamaya karar verdim. Nvidia kontrol panelini varsayılan ayarlara döndürdükten sonra işlemci sıcaklığı düştü, fakat ekran kartı watt değeri hâlâ 95 değil, 60'larda takılmaması gerekli, değil mi?

Şu an pek vaktim olmadığı için kullandığım Kaspersky uygulamasından virüs kontrolü yaptım ve herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Aşağıda ise istediğiniz gibi değerleri attım, her şey normal mi? 80-91 Derece arasında çalışıyor.
85 derece yüksek bir değer.
100 dereceye çıkan cihazda bu kadar darboğaz yaşamıyorum. Mobil işlemci + Monster markası birleşince 85 derece çok da yüksek bir değer olmuyor. Anlık düşen bir değer değilse işlemcinin sıcaklığıyla alakalı bir sorun yok gibi.

Oyun esnasında her daim %98-%99 civarında takılı kalıyorsa Malwarebytes ile bir virüs taraması yapmanızı rica edeceğim. Ayrıca işlemcinin gücü ve hızı gibi değerleri de açıp paylaşabilir misiniz? Son olarak da farklı bir oyunda test yapabilir misiniz?

Peki hocam zaten yakında teknik servise götürecektim bilgilendiririm sizleri de.

İ5-12500H
Aynı işlemciyi kullanıyorum üstelik 4050 6gb ile ve böyle bir sorunum yok sıcaklıklar arada yükseliyor benim de fakat bu denli bir sorunum yok. Recep Baltaş zaten noktayı koymuş bize bir şey demeye düşmez.

Macunu yeni değiştim monster laptopta böyle 90 95 derece.

Bir şeyleri kurcalamaya karar verdim. Nvidia kontrol panelini varsayılan ayarlara döndürdükten sonra işlemci sıcaklığı düştü, fakat ekran kartı watt değeri hâlâ 95 değil, 60'larda takılmaması gerekli, değil mi?

Şu an pek vaktim olmadığı için kullandığım Kaspersky uygulamasından virüs kontrolü yaptım ve herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Aşağıda ise istediğiniz gibi değerleri attım, her şey normal mi? 80-91 Derece arasında çalışıyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…