RTX 3050 sistem olması gerekenden az performans veriyor

gstambilgi

Çalışkan
Laptopum RTX 3050, işlemcim i5 12450H. GTA 5'te 45-55 FPS arası alıyorum en yüksek ayarlarda. YouTube'da aynı donanıma sahip bilgisayarlarda 80 FPS civarı geziyor. Diğer oyunlarda da performans düşüşü var. DDU ile sürücü kaldırıp yenisini kurdum yine geçmedi, ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
VRAM yetiyor mu baktınız mı ona?

Laptop modelini de yazın. MSI Thin gibi modellerde 45watt oluyor ekran kartı. Eğer sizinki de öyle bir seyse o yuzden düşük olabilir.

Laptop modelini de yazın. MSI Thin gibi modellerde 45watt oluyor ekran kartı. Eğer sizinki de öyle bir seyse o yuzden düşük olabilir.
Benimki de 3050 45watt sanırım. 4 GB VRAM var birde ona rağmen yüksek ayarlarda 90 FPS civarı alıyorum. (İşlemci 12500H)

Benimki de 3050 45watt sanırım. 4 GB VRAM var birde ona rağmen yüksek ayarlarda 90 FPS civarı alıyorum. (İşlemci 12500H)
Hocam sizin laptop buysa eğer 85 watt olarak gözüküyor.

Tam emin değilim ancak aynı ekran kartlı farklı işlemcili bir Lenovo laptop kullanıyorum. Intel'in de ekran kartı için uygulaması varsa sistemi güç tasarruf moduna almış olabilir. Geçen günlerde de aynı sorunu yaşıyordum, 300-400 FPS almam gereken oyunlarda bu yüzden 60 FPS alıyordum. Intel uygulamasını karıştırıp bu düşük performans sorununu belki bu şekilde çözebilirsiniz, işlemcim AMD olduğundan dolayı size yardımcı da olamıyorum maalesef. Ama ana fikri verdiysem umarım çözmenize katkı sağlayabilirim.

Bazen gözden kaçabiliyor diye sormak istiyorum. Bilgisayarınızın RAM'i 16 GB mi ?
Evet hocam

Yetiyor hocam
VRAM yetiyor mu baktınız mı ona?
Bende 4gb var oyun 3200 kullaniyor

Excalibur g770 baktım 70w tdp değeri var

Hocam onu yuksek performansa almistim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…