3060 ekran kartımı seneye doğru 4070 Ti ile değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce bu mantıklı mı? Yoksa bir yıl kadar daha bekleyip daha iyi bir ekran kartı almak mı daha mantıklı olur? Bu süreçte ikinci el kart fiyatları düşer mi?
Mantıklı olur. Şu an 2. El ekran kartı pazarı miningciler yüzünden düşük piyasayı aşağı çekiyorlar. Bu durum seneye olmaz büyük ihtimalle. Seneye değişebilirsiniz.
Asgari ücrete zam geldiği için 2. el piyasası artacak. 4000 serisi bir kart alabilirsiniz ancak yakında 5000 serisi tanıtılacağı için beklemekte bir seçenek.
Yani alabilirsin tabi söylentiler 5000 serisiyle 4000 serisi arasında büyük bir uçurum olmayacağını söylüyor ben olsam GTA6 konsollara çıktığında kartlara bakardım 3 aşağı 5 yukarı 3060'ın ne kadar yeteceğini görmüş oluruz. Zaten şu an 3060 her oyunu 1080P de tokatlıyor sadece RTX açınca yamuluyor.
3060 1080p için uzunca süre götürür de hadi diyelim bir çılgınlık yapıp sıfır 4000 serisi veya 7000 serisi kart almak istediniz, fakat yakın zamanda yeni asgari ücret duyurulacak ve bu da fiyatları da arttıracak maalesef. Tamam vergiler vb. aynı kalsa bile satıcılar fiyatları şişirip duruyorda asıl bu mevzu yüzünden yine fiyatlar abuk subuk tavan yapacak. Al da diyemiyorum alma da diyemiyorum garip bir simülasyon.