Arkadaşlar, çok tuhaf bir durum; sanırım dünyada sadece benim başıma geliyor. Bilgisayarı, doğru biçimde başlat menüsünden kapatıyorum. Daha sonra açtığımda ekran kartı yazılımını kontrol ediyorum; sıcaklık değeri sabit kalıyor. Kesinlikle değişmiyor; değişmediği için de yük altına girse bile fanlar gerektiği kadar dönmüyor. HW monitörden incelediğimde ekran kartının sıcaklık değeri yine sabit, ama VRAM'ler ciddi derecede ısınmış gözüküyor. Fakat tuhaf olan şu: Bilgisayarı yeniden başlattığım zaman sorun çözülüyor. Uzun zamandır bilgisayarı açıp, daha sonra başlat menüsünden yeniden başlatıp öyle devam ediyorum; o zaman normale dönüyor sistem. Ama cidden artık sıkıldım bundan; bana bir el atın, şu sorunu çözelim.
Ekran kartım: ASUS Dual RTX 3060 Ti (ilk nesil RGB ışık yok)
İşlemci: Ryzen 5 5600.
Anakart: ASUS Prime B550M-K
Mesela şu an normal bir şekilde kasayı açtım, GPU Tweak 3 üzerinden bakıyorum; sıcaklık sabit 33 derecede takılı. Yük bindirsem bile 33 derece sabit; bu yüzden yük girdiğinde fanlar dönmüyor ve ciddi şekilde ısınıyor. Bunu ilk ağır yük bindiren bir oyun oynarken fark ettim; oyunda kasmalar başladı, oyunu kapattım ve bir anda fanlar 2-3 saniyeliğine yüksek devirde çalışıp tekrar düştü. HWMonitor'den baktığımda VRAM'ler 93 dereceye çıkmıştı. GPU Tweak'in güncel sürümünü yükledim, silip tekrar da yükledim. Yazılımlarım da güncel. Format atmak çözüm gibi geliyor ama mümkün olduğunca format atmak istemiyorum. Bu arada BIOS ayarlarından hızlı başlatma özelliğini kapattım, yine de sorun devam ediyor. Mutlaka bilgisayarı başlattıktan sonra yeniden başlatmam gerekiyor.