RTX 3060 Ti ekran kartının FurMark değerleri nasıl?

Şahin

Uzman
130 FPS veren ilk denemem (sadece termal macun yenilendi).
62 FPS veren son denemem (termal pedlerine kadar değiştirdim).

5 dakikalık sonuçta 79 derece olan kart şimdi 77 derece. Merak ettiğim şey, ilk denememde 130 FPS'le test edip 2. denememde neden 62 FPS'le test oldu? Yanlış bir şey mi yaptım? Sıcaklık değerlerini de yorumlarsanız sevinirim.

İfadeler: 409
Tersine bakım diye buna derim. Karta nasıl bir bakım yaptıysan, hem sıcaklık artmış, hem fan hızı fırlamış, hem FPS düşmüş, hem de Core Clock değeri yarıya inmiş. Değerler berbat, kart da çöp olmuş. Boşuna demiyoruz; bilmiyorsanız, eliniz yatkın değilse bilen birine verin diye. Core Clock büyük ihtimalle sıcaklıktan dolayı yarıya düşmüş. O yarıya düşmese ve bu kart kendini korumaya almasa kül bile olur muş. Yine elinden güzel kurtulmuş.

Son düzenleme:
Ne yapmamı önerirsin? Fanın hızlı dönmesinin nedeni, kendim ayarlamıştım onu. Diğer konularda haklısın. Fan hızına takılma. Bir de pedleri 0,25 mm büyük taktım, o boyutlarda bulamadım diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yapmamı önerirsin? Fanın hızlı dönmesinin nedeni, kendim ayarlamıştım onu. Diğer konularda haklısın. Fan hızına takılma. Bir de pedleri 0,25 mm büyük taktım, o boyutlarda bulamadım diye.
Kart ne zaman alındı?

Kart ne zaman alındı?
kart 4 buçuk yıl önce alındı. 4.5 yıllık kart. Ondan temızledım 1 2 yıllık olsa temızlemezdım.

Bu ekran kartını bilen birine versen tertemiz yapıp geri verebilir mi bana. Veya Techolaya @Recep Baltaş Abiye gödersem temizleyip youtube video çekse çok guzel olmazmı ? BEdava içerik a:Sd.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…