Şahin

Uzman
130 FPS veren ilk denemem (sadece termal macun yenilendi).
62 FPS veren son denemem (termal pedlerine kadar değiştirdim).

5 dakikalık sonuçta 79 derece olan kart şimdi 77 derece. Merak ettiğim şey, ilk denememde 130 FPS'le test edip 2. denememde neden 62 FPS'le test oldu? Yanlış bir şey mi yaptım? Sıcaklık değerlerini de yorumlarsanız sevinirim.

Ekran görüntüsü 2025-05-31 184813.webp

Ekran görüntüsü 2025-05-31 185700.webp

Tersine bakım diye buna derim. Karta nasıl bir bakım yaptıysan, hem sıcaklık artmış, hem fan hızı fırlamış, hem FPS düşmüş, hem de Core Clock değeri yarıya inmiş. Değerler berbat, kart da çöp olmuş. Boşuna demiyoruz; bilmiyorsanız, eliniz yatkın değilse bilen birine verin diye. Core Clock büyük ihtimalle sıcaklıktan dolayı yarıya düşmüş. O yarıya düşmese ve bu kart kendini korumaya almasa kül bile olur muş. Yine elinden güzel kurtulmuş.

Son düzenleme:
Tersine bakım diye buna derim. Karta nasıl bir bakım yaptıysan, hem sıcaklık artmış, hem fan hızı fırlamış, hem FPS düşmüş, hem de Core Clock değeri yarıya inmiş. Değerler berbat, kart da çöp olmuş. Boşuna demiyoruz; bilmiyorsanız, eliniz yatkın değilse bilen birine verin diye. Core Clock büyük ihtimalle sıcaklıktan dolayı yarıya düşmüş. O yarıya düşmese ve bu kart kendini korumaya almasa kül bile olur muş. Yine elinden güzel kurtulmuş.
Ne yapmamı önerirsin? Fanın hızlı dönmesinin nedeni, kendim ayarlamıştım onu. Diğer konularda haklısın. Fan hızına takılma. Bir de pedleri 0,25 mm büyük taktım, o boyutlarda bulamadım diye.

Son düzenleyen: Moderatör: