RTX 3070'den RTX 5060'a geçilir mi?

Hasanxcd

Uzman
Şu anda elimde RTX 3070 (çift fan) var ancak kart inanılmaz derecede ısınıyor. Bu yüzden değiştirmeyi düşünüyorum. İlk başta aklımda RTX 3080 vardı fakat onun da oldukça sıcak çalışan bir kart olduğunu biliyorum.

Bu nedenle RTX 5060'a geçmeyi değerlendiriyorum. Yapay zekâ tarafında 5060'ın çok daha iyi performans sunduğunu görüyorum. Ayrıca güç tüketimi de belirgin şekilde daha düşük. Oyun performansına baktığımda ise aralarında genellikle 1-2 FPS civarında bir fark var gibi duruyor. (3070 İle 5060 Arasındaki Farklar)

Siz olsanız böyle bir durumda 3070'den 5060'a geçer miydiniz? Fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:
5060 Tİ olsa geçerdim.

3070 verimli bir çipset. Termal macun ve pad bakımını yapmanıza rağmen mi sıcak çalışıyor? Yük altında fan hızı yüzde kaç ve sıcaklığı kaç derece?

3070'den 5060'a geçmek mantıksız kafa kafaya olmadığı sürece.

Bakımları falan her şeyi yaptırdım inanılmaz ısınıyor 3080 geçeceğim muhtemelen. Düşününce gereksiz bir alım olur gibi geldi.

Bakımları falan her şeyi yaptırdım inanılmaz ısınıyor 3080 geçeceğim muhtemelen. Düşününce gereksiz bir alım olur gibi geldi.

3080'nin ikinci el fiyatları uçuk. Eski nesil karta o kadar para vermezdim ben olsam. Fan ve sıcaklık durumlarını söyler misiniz? Bir de pump out yapmış olabilir macun. Bence sıcaklık için yeni konu açın derim. Hemen para harcamaktansa eldeki düzeltilebilir belki. Ha illa geçilecekse yukarıda denildiği gibi 5060 Ti 16 GB altına düşülmemeli bence.

Tanıdık bilgisayarcı var o yüzden sıkıntı yok.

Saf güç olarak birbirinin neredeyse aynısı kartlar. 5060 teknolojik olarak çok daha güçlü bir kart sadece. Sırf teknoloji için de bence geçilmez yani, en azından 5060 Ti 16 GB falan daha iyi olabilir ya da 9060XT 16 GB.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…