RTX 3080 Ti vs RTX 4070 Ti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kaygilibirkisilik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 323
  • Etiketler Etiketler
    rtx
Arkadaşlar ben yakında PC dizeceğim. Her parçasını özenle seçtim aklımı kurcalayan tek şey ekran kartı. Bir tarafta mağazanın 15.000'e sattığı 3080 Ti var diğer tarafta sahibinden 23-24 Bin'e bulunan 4070 Ti var. PC'yi ailem alacak o yüzden onlara fazla yük olmak istemiyorum. Sizce bu iki ekran kartı arasında 9 bin lira kadar fark yaratan bir FPS artışı var mı yoksa 3080 Ti mı almalıyım? Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Birisi 4K birisi 2K GPU, 4070 Ti neden daha pahalı, framegen ve smootmotion içeriyor. 9 bin lira fark edecek kadar önde değil 4070 Ti, hatta yazılımları olmasa gerisinde bile denilebilir.

Kas gücü olarak devasa bir fark yok, frame generation kullanamazsın 3000 serisinde. Stoklar sebebiyle mi bilmiyorum ama şu an 4070 Ti gerçek fiyatından çok yukarıda. Aynı fiyatlara 5070 Ti bulunuyor. Şu an için 3000 serisi almak fikrine de çok sıcak bakamadım. Alınabiliyorsa zorlayıp 5070 Ti alınsın derim.

4070Ti daha iyi bir kart tabii ki ama aradaki farka değeceğini düşünmüyorum. Sadece 3080Ti'ın temiz ve iyi soğutması olan bir model olmasına dikkat edin derim. Bence aradaki farkı diğer bileşenlere yatırarak daha mantıklı bir yol izlemiş olursunuz.

Benim hatırladığım benchmarklarda 4070 Ti 3090'ı bile geçiyordu skor olarak. Gene de değeceğini düşünüyorum ek olarak video render alayım dedim bende 3090 var. AV1'e dönüştürecektim videoyu meğer kodek sadece 4000 serisi ve üzerinde olan kartlarda var mış. Bence 4070 Ti derim. İmkan varsa da 5070 alınabilir.

3000 serisinde AV1 desteği olması lazım sizde nasıl yok? Ben de kontrol ettim 3070Ti kartım destekliyor gözüküyor.

Bir şeyi alırken mutlaka daha iyi olanı alıp daha uzun süreler kullanınca daha çok kar ediyorsun. Yeni her zaman yenidir.

Ben mal alırken şöyle ilerliyorum,
  • Yenisini al, (Sıfır)
  • Yeni olanı al, (Daha geç çıkan)
  • Bir sefer al. (Fırsat çıkmadıkça eskit - maymun iştahlı olup sonradan değiştirme)
Yani 4070Ti alıp devam etmelisin.

3080 Ti ne kadar kullanilmis, ne sartlar altinda kullanilmis, mining yapilmis mi vs pek cok durum var. Yani sen simdi yuk olmayayim diye 3080 Ti alirsin aldiktan birkac ay sonra kart patates olur daha cok yuk olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…