RTX 3080 Ti vs RTX 4070 Ti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kaygilibirkisilik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 323
  • Etiketler Etiketler
    rtx
3000 serisinde AV1 desteği olması lazım sizde nasıl yok? Ben de kontrol ettim 3070 Ti kartım destekliyor gözüküyor.

Maalesef uygulama da videoyu dönüştürürken CPU kullanıyor AV1 için. Yapay zekaya da sordum desteği yokmuş kartın. Demek istediğim oynatıcı olarak değil dönüştürme olarak.

Maalesef uygulama da videoyu dönüştürürken CPU kullanıyor AV1 için. Yapay zekaya da sordum desteği yokmuş kartın.
Araştırdım da sadece decode desteği var mış encode yokmuş. Yeni öğrendim ve şaşırdım gerçekten

AV1 codec encode desteği farklıdır. Ekran kartının AV1 decode desteğinin olup olmadığını en basit kontrol olarak YouTube üzerinde 8K 60FPS video açın eğer kasıyorsa ve işlemci kullanımı %90'ların üzerinde kalıyorsa AV1 decode desteği yoktur. Kaldı ki dünya üzerinde decode desteği olmayan hiçbir ekran kartının encode desteği yoktur. Ya ikisi bir arada sunulur ya da sadece decode desteği verilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…