RTX 4050 için 2K mi alınmalı, 1080p mi?

XXXTentacion 18

Becerikli
Makaleler
1
Elimde XG27ACS var, IPS glow çok fazla. İade edeceğim, yeni bir monitör alacağım ama 2K mı 1080p mi almam lazım, bilmiyorum.

2K gözüme çok güzel gözüktü ama ekran kartımın zorlanacağını biliyorum. 27 inç 1080 kullanıyordum, memnun kalmadım; en sonki olanı aldım zaten.

24 inç 1080p 240 Hz mi tercih edilmeli, 2K 27 inç 210 Hz mi? Ve 2K ekranda 1080p oynasam görüntüm kötü mü olur, sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:

27 ACS kronik bir model, zaten sonradan düzeltme modeli çıktı (ismini unuttum).

1440p ekranda 1080p seçtiğinizde her piksele 1.33:1 ölçekleme yapılacaktır; yani pikseller tam oturmaz, uzaktan belli olmaz ama yakından kaymış gibi gözükür.

RTX 4050'i değişeceğim diyorsanız 1440p, değişmeyeceğim diyorsanız 1080p. 4050 1440p'de hala birkaç oyunda iş yapar, merak etmeyin; DLSS performance veya varsa ultra performance açarsınız.

GPU değişikliği olacaksa 2K. Yoksa 1080p ayrıca 1080p için 24" üstü alınmaz.
Aynen alınmazmış denedim gerçekten kötüydü 27 inçte 1080p. Laptop kullanıyorum şuanlık konuda belirttiğim gibi, 2 sene sonra masaüstü sistem geçmeyi düşünüyorum ama daha çok var yani.

Şimdi 2K görüntü masaüstünde güzel ama dediğim gibi oyunlarda sorun yaşatır mı acaba ?

DLSS p veya up açarsanız sorun olmaz oynatır ama oyun biraz yağlı boya gibi olur. Bence 27" 1440p bile kötü en iyisi 23.8"/26.5" 1440p/4K ama üretim az.

Dediğim gibi RTX 4050 değil, RTX 4060 bile olsa 2K için tatmin etmez. Masaüstü ile düzgün bir GPU aldıktan sonra 2K kullanırsınız.

XG27ACMEs modeli olabilir, dediğiniz, 2 sene sonra falan değiştireceğim sistemi zaten. Ama bu süre zarfında memnun kalır mıyım acaba?

Çok oyun oynayan biri değilim, zaten genelde CS2 oynuyorum, nadir hikayeli oyunlar fakat dediğim gibi kararsız kaldım bir tık.

Dediğim gibi RTX 4050 değil, RTX 4060 bile olsa 2K için tatmin etmez. Masaüstü ile düzgün bir GPU aldıktan sonra 2K kullanırsınız.

Bu sistemle 24 inç 1080p 240 Hz monitör almak daha mantıklı anlaşılan.

CS2 zaten oynatır, hikayelerde dediğim gibi balanced veya perfomance açarsınız belki tek sorun VRAM olacaktır çünkü DLSS VRAM kullanımını düşürmez doku kalitesini düşürmeniz gerek.

Laptopun kendi ekranını neden kullanmıyorsunuz hocam?

CS2 zaten oynatır, hikayelerde dediğim gibi balanced veya perfomance açarsınız belki tek sorun VRAM olacaktır çünkü DLSS VRAM kullanımını düşürmez doku kalitesini düşürmeniz gerek.

Öyle de dediğiniz gibi VRAM sorunu yaratıyor ve görüntü bir tık çamur oluyor; galiba 1080p olanı alacağım gibi gözüküyor. Bu arada XG27ACS asla almayın, ekran sarı gözüküyor sanki VA panelmiş gibi.

Küçük geliyor hocam ya; kendim bir setup oluşturdum.

Masaüstü için üretilmiş RTX 4050 var mıydı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…