RTX 4060 sistemde FC 24 EA Anticheat hatası

Dellendik

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba 1-2 hafta önce sırf FIFA oynamak için aldığım laptopta bir türlü FIFA'ya giremiyorum. Oyunu Microsoft Store üzerinden Xbox Game Pass alarak yükledim.

Oyunu açmak için tıkladığımda "EA anticheat bir hatayla karşılaştı. Lütfen bilgisayarını yeniden başlat(9)" hatası ile karşılaşıyorum.
İnternetteki tüm çözüm yollarını denedim.
  • Installer içerisinden anticheatte "onar - güncelle - kaldır" adımlarını hepsini yaptım.
  • Sertifika yüklemeyi yaptım.
  • Yönetici olarak çalıştır yaptım.
  • Birden fazla kez silip tekrar yükledim.
  • Çekirdek izolasyonu devre dışı bıraktım.
  • Windows koruma duvarını devre dışı bıraktım.
Bunların hiçbiri çözüm olmadı. Çıldırmak üzereyim, çözüm bulan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Sistem özellikleri:
  • Windows 11
  • 16 GB RAM
  • 1 TB SSD
  • RTX 4060 8 GB ekran kartı
PC'nin kaldırmayacağını düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu hatayı düzeltmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Anticheat Uygulamasını Yönetici Olarak Çalıştırın:
- Bilgisayarınızda C:\Program Files (x86)\EA Games\FIFA 24\EA AntiCheat klasörüne gidin.
- EA AntiCheat uygulamasını bulup sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.

2. Destekleme Dosyalarını Temizleyin:
- C:\ProgramData\EA\EA AntiCheat klasörüne gidin.
- İçindeki tüm dosyaları silin.
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve oyunu tekrar başlatmayı deneyin.

3. Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Windows güncellemelerinizi kontrol edin ve sisteminizin en son güncellemelerle güncel olduğundan emin olun.
- Game Pass veya oyunun kendisi için güncellemeleri kontrol edin.

4. Güvenlik Yazılımlarını Kapatın:
- Antivirus veya diğer güvenlik yazılımlarınızı geçici olarak devre dışı bırakın, çünkü bu yazılımlar anticheat sistemini engelliyor olabilir.

5. Uyumluluk Modunu Deneyin:
- Oyunun kısayolu üzerine sağ tıklayın, "Özellikler"i seçin.
- "Uyumluluk" sekmesine gidin ve "Bu programı uyumluluk modunda çalıştır" seçeneğini işaretleyin. Windows 10'u seçin ve uygula'nın.

6. Sistem Dosyalarını Onarın:
- Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Windows Terminal (Yönetici)" veya "Komut İstemi (Yönetici)" seçeneğine tıklayın.
- Aşağıdaki komutu yazın ve enter’a basın:
Kod:
     sfc /scannow
- İşlem tamamlandığında bilgisayarı yeniden başlatın.

7. HHD Sürücüsünü Temizleyin:
- Windows tuşu + R tuşlarına basarak "Çalıştır" penceresini açın ve msconfig yazın.
- “Başlangıç” sekmesine gidin ve gereksiz uygulamaları devre dışı bırakın.

Bu adımları uyguladıktan sonra oyunu tekrar başlatmayı deneyin. Eğer sorun devam ederse, EA destek ile iletişime geçmek faydalı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…