TalhaTatlıcı16

Gelişen
Yaşadığım sorun tam olarak şu: Herhangi bir oyunda, FPS değerimden bağımsız olarak kasma hissi yaşıyorum.
LoL'de antrenman modunda, bu durumun FPS ile mi yoksa FPS'ten bağımsız bir şeyle mi ilgili olduğunu kontrol ettim. 400 FPS almama rağmen oyunum kasıyor. Yani FPS'ten bağımsız bir şekilde oyunumda takılmalar oluyor.
Bu sorunu yaklaşık 6 aydır yaşıyordum ve idare etmeye çalışıyordum. Ancak artık dayanamadığım için 15 gün önce bilgisayarımı premium bir bilgisayar servisine gönderdim.
Benden hem kule tipi kasayı söküp sıvı soğutma takmak hem de tamirat için toplamda 19.000 TL istediler. Ücreti ödedim.
Bilgisayarım 11 gün sonra geri geldi. İlk iki gün hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ancak 3. gün, eskiden yaşadığım kasmaların çok hafif olanlarını tekrar yaşamaya başladım. Bugün 4. gün ve sorunlar tekrar, eskisi gibi, aynen başıma gelmeye başladı.
Bu süre zarfında, ilk 2 gün ile bugünkü gün arasında hiçbir sistem ayarı değişikliği yapmadım. Sorun birdenbire tekrar başladı.
bilgisayar özelliklerim:
  • Ekran kartı: RTX 4060.
  • İşlemci: i5 12400F.
  • RAM: 16 GB (2x8)
  • Depolama: 1 TB SSD.
  • Anakart: Gigabyte H610M.
  • Monitör: 27 inç, Curved, 300 Hz.

Her şeyi denedim:

• Sürücüleri (driverları) sildim ve tekrar yükledim.
  • Virüs taraması yaptım.
  • FPS'yi sabitledim.
  • Hz ile FPS'yi eşitledim.
  • G-Sync'i açtım.

Ancak hiçbir şey işe yaramadı.
Bilgisayarı servise gönderdiğimde ve geri geldiğinde ilk 2 gün boyunca tamamen düzelmişti. Şu anda sorunlar tekrar başladı.

Bu sorunun kesin bir çözümünü bilen var mı? yardımcı olun, artık dayanamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşadığım sorun tam olarak şu: Herhangi bir oyunda, FPS değerimden bağımsız olarak kasma hissi yaşıyorum.
LoL'de antrenman modunda, bu durumun FPS ile mi yoksa FPS'ten bağımsız bir şeyle mi ilgili olduğunu kontrol ettim. 400 FPS almama rağmen oyunum kasıyor. Yani FPS'ten bağımsız bir şekilde oyunumda takılmalar oluyor.
Bu sorunu yaklaşık 6 aydır yaşıyordum ve idare etmeye çalışıyordum. Ancak artık dayanamadığım için 15 gün önce bilgisayarımı premium bir bilgisayar servisine gönderdim.
Benden hem kule tipi kasayı söküp sıvı soğutma takmak hem de tamirat için toplamda 19.000 TL istediler. Ücreti ödedim.
Bilgisayarım 11 gün sonra geri geldi. İlk iki gün hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ancak 3. gün, eskiden yaşadığım kasmaların çok hafif olanlarını tekrar yaşamaya başladım. Bugün 4. gün ve sorunlar tekrar, eskisi gibi, aynen başıma gelmeye başladı.
Bu süre zarfında, ilk 2 gün ile bugünkü gün arasında hiçbir sistem ayarı değişikliği yapmadım. Sorun birdenbire tekrar başladı.
bilgisayar özelliklerim:
  • Ekran kartı: RTX 4060.
  • İşlemci: i5 12400F.
  • RAM: 16 GB (2x8)
  • Depolama: 1 TB SSD.
  • Anakart: Gigabyte H610M.
  • Monitör: 27 inç, Curved, 300 Hz.

Her şeyi denedim:

• Sürücüleri (driverları) sildim ve tekrar yükledim.
  • Virüs taraması yaptım.
  • FPS'yi sabitledim.
  • Hz ile FPS'yi eşitledim.
  • G-Sync'i açtım.

Ancak hiçbir şey işe yaramadı.
Bilgisayarı servise gönderdiğimde ve geri geldiğinde ilk 2 gün boyunca tamamen düzelmişti. Şu anda sorunlar tekrar başladı.

bu sorunun kesin bir çözümünü bilen var mı? yardımcı olun, artık dayanamıyorum.

19.000 TL mi? Hocam servise tekrardan ulaşın.

Neyin tamirini yapmışlar acaba? 12400F'e sıvı soğutma takan teknik servis mi olur? Dümdüz dolandırmışlar seni, "tamirat" diyerek hiçbir şey yapmadan ucuz bir sıvı soğutucuya 19.000 TL almışlar senden. İade iste, vermezlerse uğraş. Burada da kim olduklarını söyle de kimsenin oraya yolu düşmesin yanlışlıkla. BIOS güncellersen düzelir bu arada büyük ihtimal.

Tam ibretlik hikaye. Arkadaşlar korkmayın PC'yi bozarım diye masanın başına oturup sadecee tıklamayın kurcalayın PC'yi emin olun çok zor degil. Sökmeyi takmayı öğrenin.

Bahsettiğim servis, premium teknik servis.

Neyin tamirini yapmışlar acaba? 12400F'e sıvı soğutma takacak kadar salak teknik servis mi olur? Dümdüz dolandırmışlar seni, "tamirat" diyerek hiçbir şey yapmadan ucuz bir sıvı soğutucuya 19000 TL almışlar senden. İade iste, vermezlerse uğraş. Burada da kim olduklarını söyle de kimsenin oraya yolu düşmesin yanlışlıkla. BIOS güncellersen düzelir bu arada büyük ihtimal.
Kanka, Türkiye’de adalet var mı ki? Şikâyet etsem bir şey olmayacak. Paramı istesem, “Biz işlemleri yaptık, ücret iadesi yok.” diyecekler. İki yıl garanti vermişlerdi. Tekrar göndereyim mi, düzelmedi diye?