RTX 4060 Ti 8 GB sistem için 8.000 TL bütçeyle 2K monitör önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dyusufmelih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 45
Bütçe
8.000 TL

dyusufmelih

Üyecik
Selamlar arkadaşlar,

Sistemde 2. monitör olarak kullanmak üzere 27 inç, 2K (1440p) bir monitör arıyorum. Hem masaüstünde çift monitörün avantajlarından faydalanmak hem de oyunlarda uzun süre kullanabileceğim, mümkün olduğunca ileriye dönük bir monitör almak istiyorum.

Şu an ekran kartım RTX 4060 Ti 8 GB. İleride ekran kartını yükseltmeyi düşündüğüm için 1080p yerine baştan 1440p almak istiyorum. Monitörü ekran kartıyla beraber tekrar değiştirmek istemiyorum.

Yükseklik ayarı ve pivot özelliği kesinlikle tercihim çünkü monitörü yan ekran olarak kullanacağım.

Bütçem maksimum 8.000 TL.

1. Fazeon X27F181QS

27", 1440p, IPS, 180 Hz. Pivot özelliğinin olmadığını biliyorum.

https://www.akakce.com/monitor/en-u...2k-ips-180-hz-oyuncu-u-fiyati,1565579024.html

Fiyatı açıkçası oldukça cazip geldi ancak model hakkında neredeyse hiç inceleme veya kullanıcı deneyimi bulamadım. Özellikle panel kalitesi, ghosting/overshoot durumu, renkler, ölü piksel ve garanti konusunda biraz çekincem var.

2. Gigabyte G27Q2

27" QHD SS IPS, 200 Hz (OC 210 Hz), 0.5 ms GTG, HDR10, USB-C (15 W) ve ergonomik stand özelliklerine sahip.

GIGABYTE G27Q2 27" QHD SS IPS Gaming Monitör, 200Hz (OC 210Hz) 0.5ms GTG, HDR10, USB-C (15W), Ergonomik Stand : Amazon.com.tr: Bilgisayar

GTG ne demek?

Bunların dışında da önerilere açığım. Özellikle 27" / 1440p / IPS / 180 Hz+ / yükseklik ayarlı ve pivot özellikli bir model arıyorum.

Genellikle CS2, PUBG ve ETS2 oynuyorum.

Yükseklik ayarı ve pivot özelliği kesinlikle tercihim çünkü monitörü yan ekran olarak kullanacağım.
Direkt monitör kolu alın hocam, daha rahat edersiniz. NB ya da Voltix alabilirsiniz.

GTG de Gray to Gray demektir, monitör piksellerinin griden griye geçiş süresi. Asıl önemli olan gecikme değeri budur. 0.5 ya da 1ms GtG yazan monitörleri tercih etmeye çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…