Selamlar,
Yıllardır planladığım lakin asla aksiyon alıp hayata geçiremediğim RAM yükseltme düşüncem, sonunda sistemi genel hatlarıyla yükseltmeye evrildi. Hâlihazırda kullandığım sistemin detaylarını aşağıya yazıyor olacağım. DDR4 olan RAM miktarımı yükseltmek yerine sistemimi DDR5 olarak güncellemenin uzun vadede daha sağlıklı olacağını düşündüğüm için bu hamleyi yapıyorum.
Mevcut sistem bilgilerim:
• Ekran kartı: RTX 4060 Ti 8 GB
• İşlemci: Intel Core i5-11400F
• RAM: 16 GB DDR4
• Depolama: 2 TB M.2 SSD
• PSU: NZXT C750 750 W 80+ Bronze
Bütçem gereği ekran kartı, SSD ve PSU tarafında herhangi bir değişiklik yapmayı düşünmüyorum. Henüz detaylı araştırmalara girmemiş olsam da işlemci tarafında Ryzen 7 7800X3D veya Ryzen 7 9800X3D, anakart tarafında B850 ve RAM tarafında ise en azından başlangıç olarak 1x16 GB, mümkünse 2x16 GB 6000 MHz CL30 RAM düşünüyorum.
Evet, işlemci ve ekran kartının birbirinden çok alakasız olacağının farkındayım. Lakin uzun vadede ekran kartımı değiştirdiğimde sistemimdeki diğer parçaların çoktan hazır olması benim için şu aşamada büyük bir rahatlık olur diye düşünüyorum.
Bütçemi daha fazla artırmam söz konusu olmadığından birkaç bin liralık oynamalar sorun değil ancak mümkünse bu sınırı geçmemeli. Bu konuda bilgili arkadaşların önerileri benim için çok değerli.
Şimdiden teşekkür ederim!