RTX 4060M ekran kartım olmasına rağmen oyun ayarlarında frame gen gri olarak gözüküyor. Windows gelişmiş grafik ayarlarından donanım hızlandırmalı GPU'yu etkinleştirdim. Sürücülerim güncel. Oyun sürümü en güncel sürüm olan 2.21. Oyunu Epic Games'ten satın aldım.
Aşağıdaki adımları izleyerek "RTX 4060M Cyberpunk 2077 Frame Gen" seçeneğini aktif hale getirmeye çalışabilirsiniz:
1.
Gelişmiş Grafik Ayarlarını Kontrol Etme:
- Oyun içindeki grafik ayarlarına gidin ve "Ray Tracing" seçeneğinin etkin olup olmadığını kontrol edin. Frame Generation genellikle Ray Tracing ile birlikte çalışır.
2.
NVIDIA Denetim Masası Ayarları:
- NVIDIA Denetim Masası'nı açın.
- "3D Ayarlarını Yönet" sekmesine gidin.
- "Cyberpunk 2077" için özel bir profil oluşturun veya mevcut profili düzenleyin.
- "Görüntü Ölçeklendirme" ve "Önceden Ayarlanmış Mod"un uygun olup olmadığını kontrol edin.
3.
Oyun Dosyalarını Doğrulama:
- Epic Games Launcher'da Cyberpunk 2077’ye sağ tıklayıp "Dosyaları Onar" seçeneğini seçin. Bu, bozuk dosyaları onarabilir.
4.
NVIDIA Sürücü Güncellemeleri:
- NVIDIA'nın resmi web sitesinden en son sürücülerin yüklü olduğunu iki kez kontrol edin. Bazen stüdyo sürümleri alt sürümde kalabilir.
5.
GÜÇ AYARLARINI KONTROL ETME:
- Windows'un Güç Seçenekleri ayarlarından, "Yüksek Performans" modunu seçtiğinizden emin olun.
6.
Oyun Modu ve Arka Plan Uygulamaları:
- Windows 10/11'de Oyun Modu'nu açın.
- Gereksiz arka plan uygulamalarını kapatın ve sistemi yeniden başlatın.
7.
Yeniden Başlatma:
- Tüm ayarları yaptıktan sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve oyunu tekrar açarak Frame Gen seçeneği ile birlikte kontrol edin.
Bu adımlar problemi çözmezse, daha fazla detay veya ekran kartı ve sistem özelliklerinizi iletin.