Elden Ring oynuyordum kış indiriminde alıp oynamamıştım sistemim yetmez diye oynayayım dedim ve çok da sardı ama bir şey fark ettim elden ringde 40-45-50 FPS veriyor bu kadar az olmasına şaşırdım çünkü sistemi daha yeni aldım 1-2 yıllık değil daha 2 ay bile olmadı yani neden böyle oluyor anlamadım diğer oyunlarda böyle FPS sorunu yok bu arada şöyle sistemim ve Elden Ring'in sistem gereksinimleri aşağıda.
Elden Ring'in istediği sistem gereksinimi altta sıraladım.
Benim sistemim daha yüksek niye bu kadar az FPS veriyor anlamadım arada 50 FPS'de kalıyor ama Elden Ring'in grafik ayarlarına daha ama ben gene de sorayım dedim yardımlarınızı bekliyorum iyi günler.
"Elden Ring'in grafik ayarlarına..." ne? Ayrıca oyunun nvidia ekran kartını kullandığından emin olun. Ayarlarda tercih edilen ekran kartını değiştirebileceğiniz bir seçenek olmalı.
"Elden Ring'in grafik ayarlarına..." ne? Ayrıca oyunun NVIDIA ekran kartını kullandığından emin olun. Ayarlarda tercih edilen ekran kartını değiştirebileceğiniz bir seçenek olmalı.
Eğer online oynamıyorsanız Easy Anti-Cheat'i devre dışı bırakıp oyunun "CPU Yakınlığını" değiştirin, CPU 0'ı devre dışı bırakmak oyunda ciddi performans artışlarına sebep oluyor. Oyunun optimizasyonu berbat olduğu için CPU işlemlerinin çoğunu sadece tek bir çekirdekte yapmayı tercih ediyor, CPU 0 o da. CPU 0'ı devre dışı bıraktığında işlemler mecburen diğer çekirdeklere yayılıyor bu da performansı arttırıyor:
Sanırım Process Lasso uygulamasını kullanarak Easy Anti-Cheat'i devre dışı bırakmadan da yapabiliyoruz bunu, görev yöneticisinden yapabilmek için EAC'yi devre dışı bırakmak gerekiyor ama.