Selam. PTM 7950 için fan temizliği yaptım ped sürüp kapattım ama PC'yi açtığımdan beri 4070i görmüyor. NVIDIA apptan güncelledim tekrar başlattım laptopu ama 4070 çalışmıyor? Aygıt yöneticisinde kod 43 hatası alıyorum ve kapatıp açtım NVIDIA App 2.ci kez güncelleme yapıyor şu an. Devrelere bir hasar vermediğimede eminim aslında hafif nemli bir silme aparatı çıkmıştı silip kuruladım ondan olmaması gerek aklıma fiziksel bir hata yapmış olma seçeneğim gelmiyor ve git gide can sıkmaya başladı.
Aygıt yöneticisi, görüntü bağdaştırıcılar sekmesinden ekran kartını devre dışı bırakıp, tekrar etkinleştirmeyi deneyebilirsin. Eğer sorun çözülmezse onboard ekran kartı dahil (Amd sanırım) sürücüleri en baştan kurmayı dene.
Hocam daha önce birisi de ıslak mendille silmiş oda bu sorunu yaşamış. Sanırım serviste buna para ister nereden bilebilirdim ki nemsiz dencek kadar az ve küçük bir bezdi zaten nasıl ekran kartını bozabilir anlamış değilim. Aynı işlemi CPU'ya da yaptım ve sadece cipin üstünü ve kanarlarda birikmiş öacunları sildim bu yüzden ekran kartının gitmesi çok koydu şu anda.
Hocam daha önce birisi de ıslak mendille silmiş oda bu sorunu yaşamış. Sanırım serviste buna para ister nereden bilebilirdim ki nemsiz dencek kadar az ve küçük bir bezdi zaten nasıl ekran kartını bozabilir anlamış değilim. Aynı işlemi CPU'ya da yaptım ve sadece cipin üstünü ve kanarlarda birikmiş öacunları sildim bu yüzden ekran kartının gitmesi çok koydu şu anda.
Kullanıcı kaynaklı bir hata olduğunu anlarlar ise şuan benden 15bin tl bile isteyebilirler. İçim yanıyor şuan resmen. bi anda gitti bütün pc. Tekrar açmakta istemiyorum artık. fön falan tutuyimmi diyicem hiç bir işe yaramaz.