RTX 4070 sisteme MAG 0850GL PCIE5 PSU alınır mı?

ihsancb

Çalışkan
Elimde 8 pin güç girişinin çalışan bir ekran kartı var. PSU’mu değiştirmek istiyorum. Gelecekte ihtiyaç olur diye, linkteki güç kaynağını almayı düşünüyorum. Bu güç kaynağının ekran kartı için özel kablosu 12V-2x6 şeklinde ve ayrılmıyor. Diğer 8 pin kablolar bu ekran kartımı destekler mi, bunu öğrenmek istiyorum. Ayrıca ileride ekran kartımı güncelleme ihtimalim yüksek olduğu için o kablo bugün olmazsa 2-3 sene sonra kullanılabilir. Bu sebeple aldığım PSU seviyesini düşürmek istemiyorum.

Hayır çok gürültülü bir cihaz bu. Youtube'a adını yazarsan görürsün.

Hayır çok gürültülü bir cihaz bu. YouTube'a adını yazarsan görürsün.

Güç kaynakları hakkında bilgim neredeyse yok denecek kadar az. 850W için günümüzde hangi cihazlar tavsiye ediliyor yardımcı olur musunuz?

Güç kaynakları hakkında bilgim neredeyse yok denecek kadar az. 850W için günümüzde hangi cihazlar tavsiye ediliyor yardımcı olur musunuz?
Talebine göre değişir. Bronze Silver Gold hangisi lazım. Modüler olması gerekiyor mu, ses çok önemli mi vesaire. Bazılarında zero rpm özelliği var düşük güçte fan duruyor mesela.
Mesela modüler ve gold olması gerekmiyor ucuz yollu olsun dersen Enermax veya High Power alabilirsin köklü sorunsuz markalar bunlar. Orta yollu eksiksiz olsun dersen ben FSP Hydro G öneririm, bu noktada garanti süresi de önem kazanır 10 yıl garantiliydi yanlış hatırlamıyorsam.

Ayrıca forumu araştırırsan PSU ile ilgili çok fazla konu var gözatabilirsin.

Anlıyorum. Ses benim için çok önemli değil. Tabii ki harıl harıl bağırsın istemem ancak önceliğim bu değil. Genel olarak 850 civarında gold görüyorum. Yukarıda @Smmmhunter 1350 gold önermiş. Genelde 1000 üzerinde platinum benzeri görüyorum. Muhtemelen 5080 benzeri bir ekran kartından ileri gitmeyeceğim. Bu tip ekran kartları için ATX 3.0 olmasına ne kadar gerek var onu da çok bilmiyorum. 6000 lira bandından çok yukarı çıkmak benim için uygun değil.

Bilgisizlikle bu anlatmaya çalıştıklarım size fikir vermesi açısından uygundur umarım.

Fikrim sabit. Attığım ürün Iyzico ile 5300TL'ye geliyor ve o fiyattaki 750W'lardan daha iyi iç yapıya sahip.

Linkteki PSU'yu kendim kullanıyorum RTX 4070 Super sistem de gayet memnunum sesi fazla değil hatta neredeyse sesi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…