RTX 4070 Ti Super ekran kartının FurMark test sonuçları nasıl?

kaan0513

Becerikli
Oyunlarda son zamanda drop, kekemelik vb. durumlar yaşıyorum. 5 dk 1440p FurMark testi yaptım sizce değerler nasıl?

Bende Galax RTX 4070 Ti Super EX Gamer model kart var ve fikir vermesi açısından 8X MSAA açık test ettim 2K çözünürlükte 5 dakikayı geçen sürede sonuç bu oldu. Ayrıca belirteyim çok ekstrem bir fan ayarı olmasa da özel bir fan curve ayarı kullanıyorum yine de isterseniz sonucu buradan görebilirsiniz:

Normal duruyor. İşlemciniz nedir?

Bende ki 8x testi de bu hocam

Normal duruyor. İşlemciniz nedir?
7600x

Dosya Ekleri

• thumbnail_IMG_7867.webp
    375,6 KB · Görüntüleme: 34
RAM ve Anakart nedir? Hangi oyunlarda kasma, donma sorunu yaşıyorsunuz?
  • Anakart: MSI B650 Carbon Wi-Fi
  • İşlemci: 7600X
  • RAM: Gskill Z5 Neo CL30 6000 MHz 2*16

Clair Obscur Expedition 33 oynarken özellikle açık dünyasında aniden FPS düşüşü oluyor. TR yama yaptım onunla alakalı değildir diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka oyunlarda da test eder misiniz? Oyunla alakalı olabileceğini düşünüyorum. Ekran kartı değerleriniz normal çünkü.

Değerler normal bence de eğer başka oyunlarda sorun yoksa oyun ile alakalı bir sorun olabilir veya bir ihtimal Nvidia'nın sürücüleriyle de alakalı olabilir temiz kurulum vs. yapılmadıysa malum Nvidia belkide aylardır düzgün sürücü çıkartmadı bir bakmak lazım dediğiniz oyunda spesifik bir Nvidia sürücü hatası var mı diye tabii son dediğim tahminden ibaret kesin birşey söylemiyorum.

Başka oyunlarda da test eder misiniz? Oyunla alakalı olabileceğini düşünüyorum. Ekran kartı değerleriniz normal çünkü.
Indiana Jones and the Great Circle da yağ gibi akıyor 110-120 fps arası oynatıyor. Fakat Assassin's Creed Odyssey te at sürüyorum işlemci 75-80 derece arası gpu kullanımı sabit değil ve fps drop oluyor yine. Oyun optimizasyonundan mı anlamadım.
Öyle olduğuna inandırmak istiyorum kendimi

İnternette kısaca bir arama yaptım bahsettiğiniz oyunla alakalı FPS sorunu var gibi görünüyor oyunda tabii sizdeki sorun tam olarak oyundan mı kaynaklı bakmak lazım. İnternette karşılaştığım konular bunlar:
Ek olarak birisi oyundaki Simoso isimli kılıcı kullanmayı bıraktığımızda sorunun çözüldüğünü belirtmiş yani oyunu oynamadığım için henüz bilemiyorum ama birçok kişide FPS düşmesi sorununu o şekilde çözmüş. Detaylı bilgiye buradan bakabilirsiniz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…