Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rifle

Uzman
Oyun savaşın etkisi ile biraz optimizasyon anlamında kötü çıktı diyelim artık. Stalker yapımcıları yakın zamanda oyunda hata gidermeleri ya da ileride daha büyük güncelleme getireceklerini söylediler ama bunun oyunun FPS'sine ne kadar etkisi olur zaman gösterecek.

Son zamanlarda UE 5 ile çıkan oyunlarda zaten 4070 Ultra ayarlarda 1080p 50-60 FPS veriyor daha çok. "DLSS var, FG var" deniliyor daha ama düşük FPS'de FG açmak bazen gecikme yapabiliyor.

Geliştiricilerin, oyunlarını optimize etmeyip bizi gecikmeli Kare Oluşturma ya da görüntüyü düşük çözünürlükten tekrar yüksek çözünürlüğe yükseltme gibi bazı dezavantajları olan teknolojileri, native değerlerden üstün tutmaları bazen fiyasko oluyor.

Hocam bu NVIDIA'ya özel bir şey değil mi FSR'in kendinde mi FG var yoksa? Anlamadım bunu.
1732176351395.webp

Hocam bu NVIDIA'ya özel bir şey değil mi FSR'in kendinde mi fg var yoksa anlamadım bunu.
1732176351395.webp
Bunu açamyorum sebebi nedir?
1732176409964.webp

Dosya Ekleri

• 1732176398897.webp
    1732176398897.webp
    7 KB · Görüntüleme: 104
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Rifle,

1.

Ekran kartı sürücünüzü güncelleyin en son sürüme güncel değilse.

2. Olarak bunu deneyin üstteki olmazsa.

Windows'un ayarlarına girin, ondan sonra orada oyun modu var ona tıklayın. Grafik ayarlarından donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması diye bir ayar var onu açın ve PC'yi yeniden başlatın.

Eğer açıksa kapa aç yap yeniden başlat.

Ek olarak ''Ekran'' kısmından da açılabiliyor.

@Rifle,

Shutter sorunu zaten UE 5'te çokça dile getirilen sorunlardan bir tanesi. Şu durumda sizin için bir sıkıntı yoksa keyfini çıkarın oyunun. Hikayeli oyunlar, üstüne bir de açık dünya olunca yüksek FPS'den ziyade stabil bir oyun ve 60+ kare hızı yeter çoğu zaman. Tabiii bu oyunda performans sorunları olmadığı anlamına gelmiyor onu da zamanla düzeltirler mi düzeltmezler mi göreceğiz ileride.