İlk olarak güç seçeneklerini dengeliye almanızı ve Nvidia denetim masası ayarlarını sıfırlamanızı öneririm. Bunlar performansa gözle görülür bir katkı sağlamadığı gibi, oyunda görsel hatalara veya oyun dışında sistemin gereksiz güç çekmesine yol açıyor. Nvidia çoğu ayarı da zaten oyuna uygulamıyor.
İşlemci ile ilgili güncel sadece bu testleri bulabildim. Intel BIOS güncellemeleri sürekli performans sorunu çıkardığından, testler ile alakası olmayabilir. Bu iki oyun tamamen işlemciye bakıyor. BIOS güncellemesi faydadan çok zarar bile getirmiş olabilir. Intel maalesef pazar payını kaybettiği gibi, bu sorunlardan dolayı performansı da kaybetti.
CS2'de bahsettiğiniz değerleri en düşük ayarda bile görmüyor. Ekran kartı fark var diyebilirsiniz. Dediğim gibi test videonuzu atarsanız kıyaslama yapalım. Ama ben işlemcinin, istediğiniz FPS değerleri için yetersiz olduğunu düşünüyorum. Buna Intel BIOS ile yaptığı kısıtlamalar, performans düşüşlerini de ekleyince o değerleri almak zorlaşıyor.
CS2 ayrıca sorunlu bir oyun. Motor güncellemesi halen tam oturmuş şekilde değil. DX11-12 kullanan bir oyuna göre berbat çalışıyor. Valorant bence yüksek FPS alabileceğin, şu an en ideal çalışan oyunlardan biri. Yabancılar genelde CoD oynadığından, testlerde Valorant'a çok denk gelmiyorsunuz. O yüzden kıyas yapacak şu testi bulabildim.
Arada çok fark yok. O yüzden benzer değerleri göreceğini düşünüyorum. Yanlışım yoksa L3 Ön bellek bu tarz oyunlarda önemli oluyor.
Ryzen 5700x işlemci ve 4060 ekran kartım var. Kendim iki oyuna da girip test ettim. CS2 basit eğlence 180-340 FPS arası değişiyor. Çok orantısız olduğunu belirtmiştim. Valorant herkes tek 350-600 FPS arası dengesiz gidiyor. CS2 göre daha iyi ama. Valorant bir aksiyon olmadığında detaysızlıktan dolayı FPS 600-700 civarını buluyor. Ama genelde çatışma(TDM modlarında daha çok olduğundan, belki rekabetçi ile arada çok fark olabilir) 380-450 FPS arasında değişiyor.