RTX 4090 Rust FPS sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan vasilyaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    fps sorunu

vasilyaa

Uzman
Merhaba. İyi bayramlar. Ben Rust'ta dusuk FPS aliyorum. Rust oynayanlar az cok FPS kiymetini bilir. Bir yayinci ile ayni sisteme sahibim fakat ayni FPS'i alamiyoruz. Ayni sunucularda oynadik ama alamiyorum. Yayinci genel olarak 250-300 arasi, ben ise 100-150 arasi aliyorum. Benden daha dusuk bir sisteme sahip olan kisiyle ayni FPS'i aliyorum. Bana yardimci olursaniz sevinirim, tessekkurler.

• GPU 4090 Gaming X Trio.
  • CPU i9 14900KS.
  • RAM 32x2 64 GB 6000MHz.
  • M.2 SSD 2TB Samsung 7K okuma 6K yazma.

Son düzenleyen: Moderatör:

İlla ki biliyorsunuzdur ama belki oyun ayarlarınız farklı olabilir mi? Unuttuysanız belki hatırlatayım dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'tan Turbo Boost kapatmis olabilir misiniz? Belki de ayar kapali gelmistir size, bilemiyorum. Buna ek olarak BIOS'unuzda ilk ekranda sag ustte herhangi bir performans ayari (ASUS Optimal) tarzi bir ayar acik mi diye bakin. BIOS'unuz guncel bu arada, o konuda endiseye gerek yok.

Monitörünüz ve çözünürlüğü nedir? Oyun esnasında CPU ve GPU kullanımına baktınız mı? Bir de o sistemde Windows 11 kullanmanız lazım zira melez bir işlemci var.

BenQ 360Hz 1920X1080. CPU %39 ila 28, RAM %35, GPU %33. Windows 11'den Windows 10'a gecme sebebim FPS idi cunku şu ankinden daha dusuk FPS aliyordum gordugum kadariyla.

Acik durumda.

Son düzenleme:
%33 GPU kullanımı çok düşük. Ciddi bir darboğaz söz konusu. Dediğiniz yayıncı da mı 1080p kullanıyor? Bir de soğutma nedir sistemdeki?

Yayinci benimle ayni cozunurlugu kullaniyor 1080p. MSI MAG CoreLiquid E360 360mm. Yanlış anlamisda olabilirim + 8 fan mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…