Keanz
Çalışkan
Selam iyi Sosyaller,
Aşağıdaki sorunum ile ilgili bu durumu yaşayan varsa yapabileceğim çözüm bulabileceğim bir bilgi paylaşırsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler.
Yeni bir sistem topladım ve bir hata aldım. ara sıra oyun esnasında ekranlar bir anda kararıp fanlar son hız çalışmaya başladı. ilk başlarda önemsemedim fakat daha sonra masaüstünde yük altında olmadığı halde kapanmalar başladı ve son dönemde iyice arttı. son çare olarak tek tek söküp ürünleri üretici firmalara göndermek olacak fakat bundan da çözüm bulamayan insanlar olmuş.
Çok fazla araştırma yaptım fakat sonuç alamadığım işlemler.
Sistem.
Aşağıdaki sorunum ile ilgili bu durumu yaşayan varsa yapabileceğim çözüm bulabileceğim bir bilgi paylaşırsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler.
Yeni bir sistem topladım ve bir hata aldım. ara sıra oyun esnasında ekranlar bir anda kararıp fanlar son hız çalışmaya başladı. ilk başlarda önemsemedim fakat daha sonra masaüstünde yük altında olmadığı halde kapanmalar başladı ve son dönemde iyice arttı. son çare olarak tek tek söküp ürünleri üretici firmalara göndermek olacak fakat bundan da çözüm bulamayan insanlar olmuş.
Çok fazla araştırma yaptım fakat sonuç alamadığım işlemler.
- Format attım.
- BIOS Güncel.
- Windows 11 Update'ler Güncel.
- Driverlar Güncel.
- İşlemci macunu değiştirdim.
- Tüm Kabloları söküp tekrar bağladım ( Ekran kartında şu an 12VHPWR takılı )
- Yeni sistem olduğu için herhangi bir toz ve ısı yaratacak bir durum söz konusu değil.
- Akım korumalı priz aldım ve farklı odalardaki prizlerde denedim sonuç aynı.
- GPU ve RAM 15 dakikalık testte herhangi bir sorun yaratmadı testi başarıyla tamamladı PSU'ya binen yük ortalama 400W civarındaydı.
- PSU Testinde sistem 1 dakika dolmadan ekranları kararttı ve fanları son hız çalıştırmaya başladı. ( Yük ortalama 900W civarıydı )
- Ekran kartı FurMark ve OCCT testinde aynı şekil ekranları karartıp fanları açtı.
- PSU ve Ekran kartı testlerinde ikisine de yük bindiğinden sorunun hangisinden kaynaklı olduğunu anlayamadım.
Sistem.
- GPU - ASUS ROG RTX4090 OC EDT.
- ANAKART - ASUS ROG Z790-E GAMİNG.
- CPU - Intel i9-13900K
- PSU - ASUS Thor 1200W Platinum 2
- RAM - G.Skill Trident Z5 2X 32 GB 6400MHz.
- COOLER - ASUS ROG Ryujin III 360.
- SSD - Crucial T700 2TB GEN 5
- SSD - Samsung 990 Pro 2TB GEN 4
- KASA - ASUS ROG Helios GX601.
- EKRAN 1 - ASUS ROG 27" 2K 170Hz 1MS.
- EKRAN 2 - ASUS TUF 24" 144 Hz 1MS.