RTX 5050 alınır mı?

Vazgeç bu sevdadan Akif.

Ben Ocak 2025'de aldım. Evga XC3 Ultra modeli. Bekledim bekledim ilan yoktu bir anda kutulu, faturalı, fanlarının üs göbeği jelatinli, arka slotların metali de jelatinli. Kartın sadece arka braketin jelatini yok. Vatan Bilgisayar poşetli modeli 11K'ya aldım. Eski sahibi bu karttan iki tane almış karısına ve kendisine. Mining geçmişi falan yok. İlan beklenir ve bir anda gelir. Beğenmediysen 12'den sonra da daha iyi kartlar var. RTX 5050 çıkınca ilk fiyatında mı kalacak 6 aya zam gelir.

3060 Ti alınır diyerek daha ne seviyeye düşeceksin? Bunun bir altı 3060 zaten. 5050 alınırsa Multi Frame Gen için alınır başka da alınmaz. Akif reise kalsa hepsi beş para etmez malesef

Tüvtürk'den yazıyorum Akif, biraz geç kaldım işim vardı. Haha eksik etmemişsin. Yazacak laf kalmamış sanırım.

Son düzenleme:
Benim de işim gücüm vardı. Gülüp geçmekle yetinmiştim. Bahsettiğin jelatinleri bırak güvenlik etiketlerini hatta dış kutuyu bile sıfırlıyorlar Esenyurt'ta. 3080 ile başladığımız yola 3070 ile devam ediyoruz. 3060 Ti alınır demedim, o paraya o var dedim. Tek doğru siz değilsiniz gençler. Biraz açık fikirli olun.

Benim kart Mamak'dan alınma hocam, Esenyurt kalitesine ulaşamasa da kutulu, etiketli, jelatinli. 3. Fan jelatini hafif kalkmış, istersen seninkilere benzetmek için onu Esenyurt'ta yaptırsam bana kargolar mısın? Alışkınsın sonuçta.

Kutu, fatura ve poşet yatağın altında şimdi senin için nevresimi kırıştırmak istemiyorum.

Hocam bu videoya bakarak şunu söyleyebiliriz ki 350 dolar fark için 3070 Ti almak yerine 5050 almak daha mantıklıymış gibi geliyor, Max 30 fark için değmez şahsen. Hatta Hitman 3 oyununda 5050 çoğu zaman 3070 Ti ekran kartını geçiyor ya da baş başa götürüyorlar, Cyberpunk 2077'de ise 15 FPS fark var. Yani genel olarak 5050 her türlü alınması mantıklı bir kart bana göre, hem uzun vadede hem de fiyat olarak iyi bir kart. Hem de şu VRAM çılgınlığındanda çıkmanın zamanının geldiğini düşünüyorum yapay zeka artık çok gelişti.

Tabi ben çoğunuz kadar bilgili değilim fakat kendi görüşümü belirttim yanlışım varsa düzeltin.

5050 yaklaşık olarak 4060 seviyesinde performans sunuyor. Dolayısıyla, önceki seride 4060’ın yerini alacak bu kart, fiyatının da 10-11 bin TL bandında olması gerekir çünkü 15 bin'e 5060 8GB, 9060XT gibi daha güçlü modeller var.

Global fiyatı 250 Dolar 5050'nin. Türkiye fiyatını görmek lazım ama açıkçası pek mantıklı bir kart değil bana kalırsa. Ben kart alacak olsam biraz daha bütçemi zorlar en kötü 5060 8GB alırım daha güçlü yeni nesil bir kart hiç olmazsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…