Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
@BerkayZ87 hocam bir sorum olacaktı, bu 5060 8 GB ekran kartları 1080 sistem için ideal,
5060 Ti 8-16 GB ekran kartı sahipleri için 1440 Hz ekran olması gerekiyormuş sanırım?
1440 sistemde 1080p ekran kullanmak darboğaz gibi %15e kadar performans kaybı olur diye araştırdım. Doğruluk payı hakkında bilginiz var mı? Yeni konu açacağım bende yeni sistem toplamak için ama konu açmadan önce nasıl sistdm kurmam gerektiğini araştırıyordum.
Oynayacağın oyunlarda darboğaz mevzusu çok anlamsız. Bu oyunlarda ekran kartının tamamen çalışması gerekmiyor. Senin ilgilendiren tek şey işlemciyle olabildiğince en yüksek FPS aralığına almaya bakman.
5060 Ti 8-16 GB ekran kartı sahipleri için 1440 Hz ekran olması gerekiyormuş sanırım?
1440 sistemde 1080p ekran kullanmak darboğaz gibi %15e kadar performans kaybı olur diye araştırdım. Doğruluk payı hakkında bilginiz var mı? Yeni konu açacağım bende yeni sistem toplamak için ama konu açmadan önce nasıl sistdm kurmam gerektiğini araştırıyordum.
Oynayacağın oyunlarda darboğaz mevzusu çok anlamsız. Bu oyunlarda ekran kartının tamamen çalışması gerekmiyor. Senin ilgilendiren tek şey işlemciyle olabildiğince en yüksek FPS aralığına almaya bakman.
Sadece çözünürlük değil, işlemciye de bağlı. Uzun vadede ömürlü olsun diyorsan 1080p monitör alıp geçilebilir.
Hocam bütçemi aşarak bir sistem aldım ve üstüne şimdi de monitör bakıyorum o yüzden biraz takıntılıyım her şey iyi olsun hiçbir sorun olmasın istiyorum
Hocam bütçemi aşarak bir sistem aldım ve üstüne şimdi de monitör bakıyorum o yüzden biraz takıntılıyım her şey iyi olsun hiçbir sorun olmasın istiyorum.
Yeni sistem kurarken tavsiyen 1080 sistem mi 1440 mı olurdu? Az oyun genellikle yazılım işi için. Ama ileriye yönelik ve yükseltmek istedigimde ikinci el pazarı geniş bir sistem yapmak istiyorum.
Yeni sistem kurarken tavsiyen 1080 sistem mi 1440 mı olurdu? Az oyun genellikle yazılım işi için. Ama ileriye yönelik ve yükseltmek istedigimde ikinci el pazarı geniş bir sistem yapmak istiyorum.
Sistem bileşenlerine bağlı hangi çözünürlükte monitör alacağın. 5060 Ti alacaksam 2K şart değil ben 1080p tercih ederdim. 5070 alınacaksa 2K tercih ederim. İleride yükseltmek istiyorsan 2K düşünülebilir.
Sistem bileşenlerine bağlı hangi çözünürlükte monitör alacağın. 5060 Ti alacaksam 2K şart değil ben 1080p tercih ederdim. 5070 alınacaksa 2K tercih ederim. İleride yükseltmek istiyorsan 2K düşünülebilir.
Hocam bu nasıl hem 2K hem 180Hz hem de 6 ay peşin fiyatına taksit var herkes 5060 Ti 16 GB ekran kartına 2K monitör kullan diyor bunu buldum
Şimdi fark ettim @BerkayZ87 hocam da önermiş
Hocam bu nasıl hem 2K hem 180Hz hem de 6 ay peşin fiyatına taksit var herkes 5060 Ti 16 GB ekran kartına 2K monitör kullan diyor bunu buldum.
Şimdi fark ettim @BerkayZ87 hocam da önermiş.