RTX 5060 Ti (16 GB) vs RX 7800XT

16108

Becerikli
Saf güç olarak 7800XT'nin daha güçlü olduğunu gördüm. Ama 5060 Ti de DLSS4 var. Sizce hangisi daha iyi hangisi alınmalı. İkisi de aynı fiyat neredeyse.

Aralarındaki saf güç farkı fazla değil. Bu yüzden yatırımını Multi Frame Generation teknolojisine yapabilirsin. Ben de RTX 5070 kullanıyorum ve MFG'yi oldukça beğeniyorum. Özellikle hikâyeli oyunlar için MFG güzel bir teknoloji. Zamanla birçok oyuna da MFG desteği gelecektir ve bu sayede kartın kullanım süresi de uzayacak. Bu sebeple RTX 5060 Ti öneririm.

Teşekkür ederim. Size bir soru daha sormak istiyorum. Konudan biraz bağımsız ama MSI MB Pro A620M-E alınırımı sizce 7500F icin. Bütçe kısıtlı olduğu için ve 5060 Ti alsam bu anakarta büyük gelir mi sığar mı?

7800 XT ile fiyat farkı az olduğu için 5060 Ti 16 GB öneririm.

@16108, RTX 5060 Ti ekran kartını ve R5 7500F işlemcisini söylediğin anakart ile kullanabilirsin tabii ki. Ancak ekran kartının anakarta sığıp sığmaması gibi bir durum olmaz. Ekran kartının boyutu konusunda problem, yani sığıp sığmaması kasa ile alakalı. Yani bir ekran kartı eğer sığmazsa, kasaya sığmaz. Ancak 2 fanlı bir model tercih edeceksen, birçok kasaya sığacaktır zaten.

Anakart olarak da A serisi bir anakart önermiyorum açıkçası. Eğer mümkünse B650 chipsetli bir anakart kullanmak daha iyi. Ancak bütçen kısıtlıysa A serisi anakart tercih et tabii ki.

Yine de anakart önerisi için ayrı bir konu aç, arkadaşlar daha iyi yardımcı olur. Bütçeni, kullanacağın bileşenleri ve ihtiyaçlarını da mutlaka belirt konuda.

B650 ile A serisinin farkı nedirki. Bana Wi-Fi gibi seyler gerekmez. Onun için USB de alırım

B650 ile A serisinin farkı nedirki. Bana Wi-Fi gibi seyler gerekmez. Onun için USB de alırım
Mevzu Wi-Fİ değil. B650 chipsetli anakartların overclock potansiyeli, CPU beslemesi A serisi anakartlara göre biraz daha iyi. VRM yapıları daha iyi oluyor genelde. Anakartların modelinden modeline göre değişiyor elbette ama A serisi anakartlar genelde giriş seviye oluyor bahsettiğim konularda.

Wi-Fi, USB portları sayısı, PCI port sayısı, M2 SSD port sayısı, RGB/ARGB port sayısı, SYS FAN veya CPU FAN port sayısı vs. gibi özellikler chipsete göre değişmiyor, anakartların modelinden modeline göre değişiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…