Şu anda Ryzen 5 7500F, RTX 5060 Ti 16 GB ve 16 GB RAM'li bir sistem kullanıyorum. Monitörüm 2K ve sistemi de tamamen 2K çözünürlükte kullanıyorum. Genelde oynadığım oyunlar Rust, FC/FIFA, Forza Horizon ve benzeri oyunlar.
Mevcut sistem aslında işimi görüyor ancak sistemi iyi bir paraya bir tanıdığıma satmak için anlaşmış durumdayım. Kasadaki RGB fanlarda da ufak bir problem var, bazen çalışıyorlar bazen çalışmıyorlar. Ve ondan dolayı başka birisine satarken bir ton sıkıntı, açıkçası sistemi 1 sene önce aldım, onun dışında genel olarak sistemde bir sıkıntım yok.
Şimdi aklımda RTX 5070 Ti'lı hazır bir sisteme geçmek var. İşlemci tarafında da AMD'nin işlemci olarak R5 7500X3D serilerinden bir model düşünüyorum. Amacım sadece birkaç FPS fazla almak değil; biraz daha kaliteli ve derli toplu bir sistem kurup uzun yıllar kafam rahat şekilde kullanmak istiyorum.
Şu anki 5060 Ti beni 2K'de tamamen üzmüyor ancak ilerleyen yılları da düşünerek yükseltme yapmak istiyorum. Özellikle Rust gibi oyunlarda işlemci ve ekran kartı tarafında biraz daha güçlü bir sisteme geçmenin fark yaratacağını düşünüyorum.
Mevcut sistemi ağustos sonu - eylül başı gibi satmayı düşünüyorum.
Ekran kartı tarafında ise kararsızım. Bir yandan RX 9070 XT bütçeme daha uygun geliyor ve fiyat/performans açısından mantıklı gibi duruyor. Diğer yandan da bütçeyi biraz daha zorlayıp RTX 5070 Ti alıp uzun yıllar ekran kartı düşünmeden kullanmak daha mantıklı mı emin olamıyorum.
Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız? 2K oyunculuk için RX 9070 XT tarafına mı yönelirdiniz, yoksa bütçeyi zorlayıp RTX 5070 Ti alıp uzun süre kafanız rahat şekilde mi kullanırdınız?
Ekran kartı ile alakalı bu zamandan önce hep RTX 3060 ve 5060 Ti gibi kartlar kullandım, hiç AMD kullanmadım ama AMD F/P olarak mantıklı geliyor bana, sizce hangi ekran kartını tercih etmeliyim?
2K çözünürlükte oyun oynadığım için özellikle ekran kartı tarafında birkaç yıl sonra yetersiz kalma ihtimalini de düşünerek böyle bir yükseltme fikri oluştu. Özellikle Rust gibi sistem isteyen oyunlarda da biraz daha rahat etmek istiyorum.
Siz olsanız mevcut sistemi satıp RTX 5070 Ti + X3D işlemcili bir sisteme geçer miydiniz? Yoksa mevcut sistemi satıp RX 9070 XT + X3D işlemcili bir sisteme mi geçerdiniz? Sizce mantıklı bir yükseltme olur mu, yoksa mevcut sistemle devam etmek daha mı mantıklı mı?